پیشبینی عوارض ماکرواسکولار و میکرواسکولار در بیماران دیابتی نوع دو با استفاده از داده کاوی
- سال انتشار: 1396
- محل انتشار: چهارمین کنفرانس ملی فناوری اطلاعات، کامپیوتر و مخابرات
- کد COI اختصاصی: ITCT04_106
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1655
نویسندگان
کارشناسی ارشد مهندسی نرم افزار، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد کرمانشاه
دکتری کامپیوتر، دانشکده کامپیوتر، دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی، تهران
چکیده
دیابت یا بیماری قند، یک اختلال متابولیک در بدن است که توانایی تولید انسولین در بدن را از بین میبرد و یا بدن را در برابرانسولین مقاوم میکند.این بیماری به دوشکل دیابت نوع یک و دیابت نوع دو دیده می شود. دیابت نوع یک سبب تخریب سلولهای بتا در لوزالمعده شده و منجر به نقص تولید انسولین میشود،در نوع دو مقاومت پیشرونده بدن به انسولین وجوددارد که درنهایت ممکن است به تخریب سلولهای بتای لوزالمعده و نقص کامل تولید انسولین منجر شود. دیابت نوع دو شایعترین نوع است که با عوارض جانبی مثل مشکلات قلبی، بینایی و پای دیابتی همراه است. با توجه به تعدد عوامل تاثیرگذاردر پیشبینی عوارض این بیماری لزوم ایجاد یک سیستم تصمیم یار برای کمک به پزشک بسیار مفید است. در این پژوهش، با جمعآوری و آمادهسازی مجموعه داده مربوط به 1000 بیمار مبتلا به دیابت نوع دوم الگوریتم های هوشمند جهت تشخیصعوارض بیماری که شامل بیماری قلبی، رتینوپاتی، پای دیابتی، نفروپاتی و نوروپاتی می باشد،مورد ارزیابی قرار گرفت. برای مقایسه، از 9 الگوریتم کلاسبندی استفاده شده که نتایج این آزمایشها نشان دهنده ی این است که این است که در پیش بینی عوارض در اکثر موارد الگوریتم Random forest )جنگل تصادفی( بیشترین دقت را داشته و بقیه ی الگوریتم ها نتایج امیدبخشی را نشان نداده است.کلیدواژه ها
یادگیری ماشین، دادهکاوی، دیابت، پیشبینی عوارض دیابتمقالات مرتبط جدید
- استفاده از اینترنت اشیا در بهبود مدیریت بار و افزایش کارایی شبکه های برق
- بهینه سازی توان در سیستم های چند هسته ای با استفاده از یادگیری تقویتی و تخصیص منابع
- بررسی مدارهای مجتمع آنالوگ کم مصرف برای کاربردهای پزشکی
- Physical Layer Security in ۵G Networks Using ArtificialInterference
- یک روش جدید در سیستم های توصیه گر برای پیش بینی سلیقه کاربران با استفاده ازالگوریتم بهینه سازی نهنگ
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.