عنصر خیال در آثار خواجوی کرمانی با تاکید بر استعاره
- سال انتشار: 1395
- محل انتشار: اولین همایش ملی آینده پژوهی، علوم انسانی و امنیت اجتماعی
- کد COI اختصاصی: FHSAROLP01_508
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1041
نویسندگان
دانشجوی دکترای زبان و ادبیات فارسی دانشگاه آزاد اراک، دبیر رسمی ادبیات آموزش و پرورش ناحیه چهار کرج
دانشجوی دکترای زبان و ادبیات فارسی دانشگاه آزاد اراک، معاون پرورشی و تربیت بدنی شهرستان محلات
چکیده
خیال )ایماژ( عنصر اصلی شعر، در همه ی تعریف های قدیم و جدید است و هر گونه معنی دیگری را در پرتو خیال می توان شاعرانه کرد. خیال به معنی تصرفات بیانی و مجازی در شعر می باشد و حاصل نوعی تجربه است و اغلب با زمینه ی عاطفی همراه می باشد. خواجوی کرمانی یکی از شاعران بزرگ قرن هشتم می باشد که با هنر نمایی و قدرت ذوق و اندیشه، عناصر خیال انگیز را به نحو مطلوبی در شعر خود به کار گرفته است در این عناصر تشبیه بیشترین حوزه یدب هنری شاعر را به خود اختصاص داده است پس از تشبیه استعاره بیشترین بسامد را در شعر خواجو دارا می باشد به خصوص استعاره ی مکنیه تخلییه که به وفور در شعر وی یافت می شود خواننده با مطالعه ی غزلیات دلنشین این شاعر بزرگ بیشتر به اهمیت و توانایی وی واقف شده و ارزش شاعر را در پهنه ی ادب فارسی در می یابد. این مقاله با عنوان عنصر خیال در آثار خواجوی کرمانی با تاکید بر استعاره بر آن است ضمن تعاریفی از استعاره و هدف از آن، انواع استعاره را تقسیم بندی نموده و هر کدام را باشواهدی از دیوان خواجوی کرمانی شرح دهدکلیدواژه ها
صور خیال، بیان، زیبایی شناسی، خواجوی کرمانی، استعاره، شعر فارسیاطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.