مبانی اقتصادمقاومتی درآیات وروایات

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: اولین همایش ملی آینده پژوهی، علوم انسانی و امنیت اجتماعی
  • کد COI اختصاصی: FHSAROLP01_439
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 299
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سوسن یوسفی

دانشجوی کارشناسی ارشدحقوق خصوصی دانشگاه آزاد اسلامی ایلام ایران

عباس جلیلی

پژوهشگروفارغ التحصیل کارشناسی ارشدفقه و مبانی حقوق اسلامی

چکیده

شریعت اسلام، به گواه تاریخ موفق ترین و کارآمدترین مکاتب برای بنیان نهادن یک جامعه سالم در طول اعصار مختلف به شمار می رود؛ مبانی اسلام در اقتصاد نیز اگر از منابع اصیل خود استخراج شود از مکاتب اقتصادی خود ساخته به مراتب کارآمدتر میباشد. نظریه اقتصاد مقاومتی که سعی دارد اصول و شاکله اصلی اقتصاد کشور را شکل دهد و امروزه توسط ولی فقیه جامعه اسلامی مطرح شده است، مبتنی بر مبانی نورانی فقه اسلامی و قواعد فقهی مختلف و آیات قران کریم و روایات پیشوایان معصوم علیهم السلام و مکتب اقتصاد اسلامی می باشد که تاکید بسیار دقیقی بر نیروها و توان درونی جامعه اسلامی دارد و در رویارویی و تقابل با اقتصاد سرمایه داری لیبرال و اقتصاد وابسته و مصرف قرار می گیرد، و میتواند راه حل خوبی در کوتاه مدت برای از بین بردن بحران ها و در دراز مدت راه مناسبی است برای تقویت بن یه های اقتصادی جامعه اسلامی باشد. با تکیه بر آن می توان از یافت رهایی حاضر عصر مشکلات . در این پژوهش سعی شده است تا با الهام گیری از فقه شیعه و آیات و روایات برای تحقق نظریه اقتصاد مقاومتی راهکارهایی را که در پایداری و بقای جامعه تاثیر بسزایی دارد، از جمله: تبدیل فرهنگ کار به یک فرهنگ عمومی ، اصلاح الگوی مصرف ذخایر ملی و منع اسراف و حمایت از تولید ملی و عدم وابستگی اقتصادی مسایلی است که شارع مقدس اسلام در راستای فعالیت های اقتصادی مقاوم بیان فرموده است.

کلیدواژه ها

اقتصاد مقاومتی ، نظریه اقتصاد مقاومتی، مبانی قرآنی و روایی اقتصاد مقاومتی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.