بررسی تاثیرآسیب های اجتماعی بر کاهش امنیت اجتماعی مورد مطالعه ؛ دانش آموزان متوسطه شهرمهاباد

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: اولین همایش ملی آینده پژوهی، علوم انسانی و امنیت اجتماعی
  • کد COI اختصاصی: FHSAROLP01_426
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 522
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

امیر الیاسی

کارشناسی ارشد جامعه شناسی دانشگاه آزاد تبریز

محمد کریمی

کارشناسی ارشد حقوق جزا و جرم شناسی ، دانشگاه علوم و تحقیقات قزوین

سعید کشاورزقاسمی

کارشناسی ارشد حقوق جزا و جرم شناسی دانشگاه علوم و تحقیقات قزوین

حسین نوری

کارشناسی ارشد حقوق جزا و جرم شناسی دانشگاه علوم و تحقیقات قزوین

چکیده

پژوهش حاضر با هدف بررسی تاثیرآسیب های اجتماعی دانش آموزان بر کاهش امنیت اجتماعی به انجام رسیده است. این پژوهش از حیث هدف، کاربردی و به لحاظ روش پژوهش، زمینه یابی میباشد. جامعه آماری شامل 320 نفر از دانشآموزان دوره متوسطه شهر مهاباد بود. نمونه آماری طبق جدول مورگان 175 نفر تعیین گردید. برای جمعآوری دادهها از روش کتابخانه علمی و تخصصی و روش میدانی استفاده شد. به منظور اندازهگیری متغیرهای مورد نظر، پرسشنامه محقق ساختهای، حاوی 25 سوال، براساس مقیاس درجهبندی لیکرت تدوین گردید. روایی پرسشنامه از طریق روایی محتوایی (7/0=CVR (و پایایی آن از طریق آلفای کرانباخ (93/0=α (به دست آمد. با استفاده از آزمونهای شاپیرو-ویلک و کولموگروف -اسمیرنوف به بررسی مفروضه نرمال بودن توزیع نمرات پرداخته شد، که نتایج حاکی از نرمال نبودن توزیع نمرات بود. بنابراین برای تجزیه و تحلیل داده ها از آزمون های فریدمن، یومان ویتنی وخی دو استفاده گردید. نتایج نشان داد که: در شکلگیری آسیبهای اجتماعی دانش آموزان بالاترین رتبه به عوامل اجتماعی و پس از آن به عوامل خانوادگی، روانی و فردی مربوط میشود. همچنین عوامل فردی و خانوادگی بیشتر بر روی پسران، و عوامل روانی بیشتر بر روی دختران تاثیرگذارهستند. همچنین ابعاد خانوادگی و اجتماعی به مقدار زیاد، و ابعاد فردی و روانی در حد متوسط بر کاهش امنیت اجتماعی تاثیر دارند.

کلیدواژه ها

آسیب های اجتماعی، امنیت اجتماعی، عامل اجتماعی، عامل روانی، عامل خانوادگی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.