بررسی حقوق زنان و کودکان در حقوق بشردوستانه

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: اولین همایش ملی آینده پژوهی، علوم انسانی و امنیت اجتماعی
  • کد COI اختصاصی: FHSAROLP01_261
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 842
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سجاد فرخ نژاد

دانشجوی کارشناسی، دانشگاه پیام نور واحد خرم آباد.

میثم دریکوند

دانشجوی کارشناسی، دانشگاه پیام نور واحد خرم آباد.

سامان رشیدی مجد

دانشجوی کارشناسی، دانشگاه پیام نور واحد خرم آباد.

چکیده

حقوق بشردوستانه،به عنوان یک حقوق اضطراری قابل اجراء در مخاصمات مسلحانه،دربردارنده قواعد و مقرراتی است که به منظور حل مسایل بشردوستانه ای که از چنین وضعیت هایی ناشی می شوند بوجود آمدهاست و ضمن محدود ساختن حق طرفین مخاصمه در انتخاب روش ها و وسایل صدمهزدن به دشمن،بر آن است تا از قربانیان جنگ،رزمندگان از کارافتاده و کسانی که اصولا در جنگ حضور و یا مشارکت ندارند حمایت به عمل آورد . یکی از اصلی ترین قربانیان جنگهای بشری در طی تاریخ زنان و کودکان هستند آنها کسانی هستند که در جنگها کشته می شوند ،مورد آزار و اذیت قرارمیگیرند،بعنوان سربازدر جنگ بکار گرفته میشوند،خانه و خانواده ی خود را از دست میدهند و با فقدان آموزش و بهداشت با تاثیرات عمیق روحی مواجه میگردند. زنان و کودکان به عنوان بخشی از جامعه که به بیشترین حمایت در برابر خشونت و آزار جنسی و،سوء تغذیه ،و شرکت در مخاصماتمسلحانه نیاز دارند، معمولا در دوران تنش و نزاع مسلحانه به فراموشی سپرده میشوند،و در این فضای بیکیفری به فراخور مورد استفاده ی نیروهای نظامی قرار میگیرند. زنان و کودکان عامل برانگیختن جنگها نیستند، ولی همواره به گواه تاریخ بیشترین صدمات را در اثر جنگ ها به صور گوناگون متحمل شده و می شوند. زنان و کودکان اکثرا هدف خشونتها در منازعات بوده اند، و اکثریت قربانیان پناهندگان و آوارگان را تشکیل میدهند

کلیدواژه ها

حقوق بشردوستانه،حقوق زنان ،حقوقکودکان ،حقوق مخاصمات بین المللی ، حقوق مخاصمات غیر بین المللی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.