بررسی و تحلیل قانون مبارزه با پولشویی

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: اولین همایش ملی آینده پژوهی، علوم انسانی و امنیت اجتماعی
  • کد COI اختصاصی: FHSAROLP01_203
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 925
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علی صفری

چکیده

پول شویی یک جرم تبعی و فرعی است و همواره مسبوق بر جرم اصلی می باشد و درصورت فقدان جرم اصلی، جرم پول شویی هم موضوعا منتفی است . جرم پول شویی وابسته به جرم اصلی ازقبیل قاچاق مواد مخدر، اختلاس، ارتشاء و... است . پول شویی موجب اختلال در نظام اقتصادیجامعه می شود که پیامدهای زیان بار فراوانی در جامعه به دنبال دارد . از مهم ترین دلایل برای مبارزه با پول شویی، ایجاد فضای ناامن برای فعالیت مجرمان و کاهش رفتار تبهکارانه و کمک به مسیولان جهت کشف و ردیابی شبکه های فحشا و اختلاس است. لذا تدوین قانون مدون، لازم وضروری به نظر می رسد.پول شویی فعالیتی غیرقانونی است که در طی انجام آن، عواید و درآمدهای ناشی از اعمال خلاف قانون، مشروعیت می یابد. به عبارت دیگر پول های کثیف ناشی از اعمال خلاف به پول های به ظاهر تمیز تبدیل می شوند و در بدنه اقتصاد جایگزین می شود

کلیدواژه ها

تبهکارانه، مشروعیت، مسبوق، اختلاس

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.