تمایز بلوغ شرعی و بلوغ مدنی
- سال انتشار: 1395
- محل انتشار: اولین همایش ملی آینده پژوهی، علوم انسانی و امنیت اجتماعی
- کد COI اختصاصی: FHSAROLP01_142
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1775
نویسندگان
چکیده
نتیجه بحث اینکه با تمایز نهادن میان بلوغ شرعی و بلوغ مدنی سن 15 سال قمری در پسران و ¹ سال قمری در دختران را اماره بلوغ برای انجام تکالیف مذهبی دانسته و سن 18 سال را اماره رشد می دانیم. در قانون مدنی افراد زیر 18 سال را غیررشید می دانند زیرا طبق مواد 211 و 1214 معاملات و تصرفات غیررشید در اموال خود نافذ نیست و اعتبارمعاملاتشان به نماینده قانونی آنها بستگی دارد. در ماده 1209 مصوب 1314 آمده بود هر کس که دارای 18 سال تمام نباشد غیررشید است. گرچه این ماده در دوره جمهوری اسلامی حذف شد وبلوغ معیار قرار گرفت اما تبصره2 ماده 1210 بالغ را لزوما رشید نمی داند ورویه قضایی و اداری نیز اثبات رشد را در افراد بالای 18 سال می داند و اصل بر صحت معاملات آنهاست مگر غیررشید بودن شان ثابت شود.اجمالا می توان گفت تفاوت حد بلوغ در مسایل عبادی غیرعبادی و خصوصا کیفر شدیدی چون قصاص که اقدامی جبران ناپذیر است از برخی روایات و نظریات فقهی استفاده می شود، ولی پژوهشی کامل و استدلال کافی درباره آن را به مجالی دیگر می سپاریم.کلیدواژه ها
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.