اقرار
- سال انتشار: 1395
- محل انتشار: اولین همایش ملی آینده پژوهی، علوم انسانی و امنیت اجتماعی
- کد COI اختصاصی: FHSAROLP01_130
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 6505
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی حقوق دانشگاه پیام نور
چکیده
بی گمان اهمیت اقرار در امور کیفری و حتی امور مدنی به حدی است که علمای حقوق آن را ملکه دلایل مینامند. اهمیت وجوددلیل برای احراز ارتکاب جرم برای محکومیت تا آنجاستکه حضرت علی(ع) می فرمایند:اگر هزاران گناهکار بی کیفر بمانند بهتر است از آنکه یک نفر بیگناه برخلاف حق به کیفر برسد در قوانین جزایی ایران نیز به صراحت از اقرار در اثبات برخی جرایم بحث شده است . در این قوانین از توبه بعد از اقرار و تاثیر آن در مجازات متهم و انکار بعد از اقرار سخن به میان آمده است که نشان دهنده گرایش و توجه قانونگذار به این دلیل اثبات، در دعاوی کیفری میباشد. همین امر و عدم ذکر آن به تفصیل و با جزییات بیشتر در قوانین مربوطه و ایجاد بحثهای مختلف در ارتباط با این موضوع، محقق را واداشته است تا با مطالعه نظرات حقوقی، فقهی و با مطالعه پرونده ها و ملاحظه آراء و نظریات قضایی ضمن بررسی تحلیلیاقرار در امور کیفری، ارزش اثباتی و آثار آن در حقوق جزای ایران در ادوار مختلف و فقه امامیه را با ارایه نظریات مختلف موردبحث و بررسی قرارگیرد. در این تحقیق میخواهیم ببینیم چالشها فرا روی اقرار در فرایند دادرسی کیفری ، شرایط حجیت اقرار و نقش تعدد اقاریر در اعتبار اقرارچیست و تاثیر انکار بعد از اقرار در حقوق کیفری ایران کدام است . باید گفت گذشته از برخورداری از شرایط عامه ، اقرار باید عندالحاکم باشد و اصل اولیه در اعتبار اقرار در کلیه جرایم عدم لزوم تعدد آن است و همچنین انکار بعد از اقرار در جرایم مستوجب حد جز در موارد مصرح درقانون فاقد تاثیر است و بنظر می رسد که کیفیت تحصیل اقرار در فرآیند دادرسی کیفری، با توجه به واقعیتهای عینی و با مبانی قانونی و حقوقی چندان سازگار نمی باشد . در این تحقیق سعی شده تا به کنکاش در این مقوله پرداخته شود ، باشد که مفید فایده ی اصحاب قلم و دانشجویان واقع شودکلیدواژه ها
دعوای کیفری ، ادله اثبات دعوی ، متهم ، اقراراطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.