سن مسیولیت کیفری در اسلام

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: اولین همایش ملی آینده پژوهی، علوم انسانی و امنیت اجتماعی
  • کد COI اختصاصی: FHSAROLP01_077
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 283
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حسین صیادی

دانشجوی کارشناسی ارشد حقوق جزا وجرم شناسی ،دانشگاه آزاد اسلامی،واحد زاهدان،زاهدان،ایران

سیدهاشم فرقانی

گروه حقوق جزا وجرم شناسی ،دانشگاه آزاد اسلامی،واحد زاهدان،زاهدان،ایران

چکیده

تاریخ پیدایش انسان نشان می دهد که این موجود خاکی و با استعداد ، از بدو خلقت، در معرض لغزش و انحراف و جنایت قرارداشته است . تعیین کیفرهای الهی و بشری نیز در جهت پیشگیری از این گونه لغزش هاست .انسان در امور مدنی ملتزم به انجام تعهد و جبران ضرر و زیان-هایی است که به دیگران وارد می-سازد. همچنین در امور کیفری نسبت به تقبل آثار و عواقبافعال مجرمانه یا ترک فعل-های خود مسیول است. سن مسیولیت کیفری )سنی که بتوان فرد را واجد مسیولیت کیفری تام دانست و او را در صورت ارتکاب جرم، مجازات نمود( یکی از مسایل مهم حقوق جزا و از جمله مسایل زیر بنایی بسیاری از احکام جزایی میباشدکه مورد نقد و اعتراض صاحبنظران حقوق قرار گرفته و مورد اختلاف بین فقهای بزرگ می باشد. در این مقاله به بررسی سن مسیولیت کیفری در اسلام می پردازیم.

کلیدواژه ها

سن، مسیولیت کیفری، اسلام

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.