نگاهی به آرایه های بدیع در قرآن

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: اولین همایش ملی آینده پژوهی، علوم انسانی و امنیت اجتماعی
  • کد COI اختصاصی: FHSAROLP01_041
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 530
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

جمشید مومن کیخا

کارشناسی ارشد زبان وادبیات فارسی ومدرس دانشگاه

چکیده

ویژگی اعجاز قرآن موقعیتی منحصر به فرد به این کتاب آسمانی بخشیده که آن را از تمامی آثار اندیشمندان انسانی ممتاز می سازد. بر همین اساس، دانشمندان و پژوهشگران از همان قرن های نخستین اسلامی به پژوهش درباره اعجاز قرآن پرداخته اند و جنبه های آن را از زوایای مختلف مورد بحث و بررسیقرار داده اند. یکی از جنبه های اعجاز قرآن مساله بلاغت قرآن است که از دیربازمورد توجه دانشمندان قرار گرفته است بلاغت خود نیز شاخه های سه گانه معانی وبیان وبدیع را در بر می گیرد . که در این نوشتار علم بدیع در قران مورد نظر می باشدعلم بدیع، برای شناخت ظرافتها و زیبایی های کلام الهی، پا به عرصه ظهورنهاد و در پرتو قرآن، راهش را به دیگر آثار نیز گشود .به عبارت دیگر گاه، عناصر لفظی ومعنایی در سخن یافت می شود که سبب زیبایی و جذابیت آن می شود. این عناصر، به حد کامل خود، در قرآن کریم وجودداشته و جزیی است از آنچه این کلام معجز را بی مانند و متمایز از هر سخن دیگر ساخته است و همگان را مشتاق آن کرده است که به اسرار بلاغی اش دست یابند .صنایع بدیع،نیز به دو قسم لفظی و معنوی تقسیم می شود .

کلیدواژه ها

آرایه، بدیع، قرآن

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.