تسهیل موانع وارداتی ونقش آن در کاهش قاچاق کالابه عنوان یکی از محور های اساسی اقتصاد مقاومتی

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: اولین همایش ملی علوم انسانی با رویکرد مدیریت و اقتصاد مقاومتی
  • کد COI اختصاصی: MSICONF01_077
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 475
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

عادل خورشیدی

دانشجوی کارشناسی ارشد مدیریت اجرایی پیام نور

زین العابدین رحمانی

عضو هییت علمی گروه مدیریت دانشگاه پیام نور تهران ایران

چکیده

بعد از اعمال تحریم های یک جانبه و غیر قانونی نظام سلطه ، مقام معظم رهبری به ضرورت تدوین یک مدل اقتصادی مستقل برای توسعه کشور تاکید کردند و اقتصاد مقاومتی را تنها تبدیل کننده تحریم به فرصت را به عنوان یک مکانیزم در تغییر مسیر اقتصادی کشور مطرح کردند . قاچاق، پدیده شوم و مخربی است که صدمات فراوانی بر پیکر اقتصاد ملی کشور وارد کرده و فعالیت اقتصاد رسمی، برنامه ها و سیاستهای کشور ما را تحت الشعاع قرار داده و دچار اختلال نموده است. کشورهای سلطه گر در ادامه ی حربه های به کار گرفته بر ضد نظام جمهوری اسلامی، اکنون از مسیر جبهه اقتصادی وارد شده اند. نقاط ضعف موجود در اقتصاد کشور از نظر وابستگی به درآمدهای نفتی، اتکاء مصرف به واردات و وابستگی بسیاری از صنایع از نظر قطعات و فناوری، این امید را برای آنها به وجود آورده است تا امروز از حربه فشار و تحریم اقتصادی استفاده کنند. مقام معظم رهبری در راستای یک سیاست اصولی جهت مقابله با این توطیه، گفتمان اقتصاد مقاومتی را مطرح نموده اند که تحقق آن، مستلزم برنامه ریزی در رفع نقیصه های موجود در اقتصاد و اصلاح و بهبود آنها می باشد. قاچاق کالا در بسیاری موارد، با ایجاد و تشدید رویه های اقتصادی مغایر با اقتصاد مقاومتی ارتباط دارد و از این رو، مبارزه با قاچاق یکی از شیوه ها و ابزارهای اصلاح نقاط ضعفاقتصاد در راستای تحقق اقتصاد مقاومتی است. این تحقیق، از نوع بنیادی و نظری بوده و به دنبال شناخت مفهوم قاچاق و عوامل موثر بر آن و شناخت دقیق تر اقتصاد مقاومتی و در نهایت، بیان خصیصه ها و مولفه های آن است. باید توجه داشت که اگر به مفهوم قاچاق و لزوم مبارزه با آن توجهی صورت نگیرد، روند تحقق اقتصاد مقاومتی در کشور مختل خواهد شد. منابع مورد استفاده این تحقیق نیز به روش کتابخانه ای و اسنادی گردآوری شده است.

کلیدواژه ها

اقتصاد مقاومتی، موانع وارداتی، قاچاق کالا

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.