شناخت و بازآفرینی بافت فرسوده محله تاریخی یورد شاهی شهر ارومیه در راستای اجرای طرح های راهبردی در منظر شهری

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: دوماهنامه نخبگان علوم و مهندسی، دوره: 2، شماره: 1
  • کد COI اختصاصی: JR_SEE-2-1_017
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 700
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

رضا شهری

کارشناسی ارشد مهندسی معماری، دانشگاه آزاد اسلامی واحد بین المللی جلفا، ایران.

حیدر زمانی

کارشناسی ارشد مهندسی معماری، مدرس دانشگاه، مربی آموزش و پروش، خوی، ایران.

چکیده

محله تاریخی یورد شاهی در سمت شمال شرقی میدان انقلاب (ایالت) ودر سمت جنوبی با خیابان امام خمینی(ره)ازسمت شرقی با خیابان خیام شمالی، از سمت شمالی با خیابان مدنی و از سمت غربی با خیابان امینی همجوار است و هدف کلی از پرداختن به آن شناخت و بازآفرینی محله در راستای اجرای طرح های راهبردی در منظر و بافت شهری است. روش تحقیق به صورت کمی انجام پذیرفته و همچنین با شیوه استلالی، به منابع و متون معتبر کتابخانه ای، استنادی و شبکه جهانی اینترنت نیز ارجاع شده است. یافته های تحقیق حاکی از این است که شناخت و ساماندهی کلی از محله یورد شاهی و مقایسه کار تحقیقاتی انجام شده با دست آورد های انجام شده در راستای اجرای طرح های راهبردی از قبیل دسترسی های ارتباطی( درون محله ای، محصوریت، پیاده روها)، شناخت کالبدی، اجتماعی، ادراکی و بصری، اکولوژیکی و زیست محیطی، و تناسب کاربری ها با بافت تاریخی محله یورد شاهی است. باز آفرینی بناها و بافت کهن، از طریق ایجاد تغییر در این بافت میسر است. در اجرای طرح های راهبردی در مجموع کلی طبق ضراب وزنی به دست آمده با روش سوات با مشکلات و نقاط ضعف و تهدیدها مواجه هستیم که همواره بر نقاط قوت غلبه می کنند و درهر صورت باید تغییراتی در محله ایجاد شود که باعث بازگردانیدن حیات به این محله شود و ارایه خدمات در جهت رفع نیازهای محله را میسر سازد.

کلیدواژه ها

بازآفرینی، محله یورد شاهی، طرح های راهبردی، منظر شهری

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.