طراحی پایدارساز برای سیستمهای قدرت جهت بهبودی پایداری شبکه به منظور افزایش ضریب اطمینان در سیستمهای قدرت

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: دوماهنامه نخبگان علوم و مهندسی، دوره: 2، شماره: 1
  • کد COI اختصاصی: JR_SEE-2-1_005
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 439
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

ابوالفضل رضایی فرد

دانشجو، کارشناسی ارشد برق، دانشگاه آزاد اسلامی هریس

حجت حاتمی

استادیار برق، موسسه آموزش عالی سراج تبریز

چکیده

امروزه گسترش شبکه و افزایش اتصالات بین ناحیهای جهت پاسخگویی به تقاضای انرژی باعث بوجود آمدن نوساناتی با فرکانس کم در سیستم قدرت میباشد این نوسانات در صورت میرا نشدن قابلیت بازدهی خطوط انتقال شبکه را کاهش داده و گاهی اوقات باعث خارج شدن سیستم قدرت از حالت سنکرون و حتی فروپاشی کل سیستم میگردد. برای مقابله با برخی پدیده های ناخواسته دینامیکی عموما از سیستمهای کنترلی استفاده میکنند برای این منظور سیستم کنترلی در نیروگاهها مثل گاورنر و سیستم کنترلی در شبکه های قدرت مثل پایدار سازی سیستم قدرت معرفی و وارد نیروگاهها شدهاند. پایدار ساز سیستم قدرت به عنوان یکی از ارزانترین روشهای بهبود پایدار دینامیکی سیستم قدرت وسیلهای است که حلقههای کنترلی تکمیلی را برای سیستم تنظیم کننده خودکار ولتاژ فراهم ساخته و بر عملکرد دینامیکی سیستم قدرت با میرا کردن نوسانهای آن تاثیر مطلوب میگذارد. عملکرد اصلیپایدار ساز سیستم قدرت تولید گشتاور مناسب روی روتور ماشین بوده بطوری که پس فازی میان ورودی تحریک و گشتاور الکتریکی جبران شود. سیگنال خروجی پایدار ساز متناسب با سرعت روتور است. در این پژوهش ابتدا به معرفی مدل دینامیکیشبکه قدرت تک ماشینه متصل به شین بی نهایت SMIB پرداخته شده است در نتیجه پژوهش مشخص گردید برای از بین بردن نوسانات در سیستم پایدار که در خط انتقال رخ می دهد پایدار ساز سیستم قدرت PSS مورد استفاده قرار داده میشود. در نتیجه با طراحی و شبیه سازی پارامترهای PSS توسط الگوریتم فازی شبکه های تک ماشینه انجام می گیرد.

کلیدواژه ها

شبکه تک ماشینه متصل به شین بی نهایت (SMIB ،( پایدارساز سیستم قدرت (PSS ،(الگوریتم فازی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.