شناسایی کتاب های مناسب غیر درسی همخوان با کتاب های درسی علوم تجربی و تعلیمات اجتماعی مقطع دبستان (راهبردی برای تدریس معلمان و مجموعه سازی در کتابخانه های آموزشگاهی)
- سال انتشار: 1391
- محل انتشار: پژوهشنامه کتابداری و اطلاع رسانی، دوره: 2، شماره: 1
- کد COI اختصاصی: JR_LIRJ-2-1_012
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 523
نویسندگان
استادیار گروه کتابداری و اطلاع رسانی دانشگاه فردوسی مشهد
دانشجوی کارشناسی ارشد کتابداری و اطلاع رسانی دانشگاه فردوسی مشهد، کتابدار کتابخانه آستان قدس رضوی
چکیده
در نظام های آموزشی برنامه مدار، آموزش و به دنبال آن یادگیری مبتنی بر تک کتاب درسی است. جهت تثبیت و تعمیق مطالب آموخته شده، از کتاب های غیر درسی که از نظر محتوا با محتوای کتاب های درسی باشند و از سوی دیگر از ویژگی های ظاهری کتاب های مناسب برخوردار باشند می توان بهره جست. هدف پژوهش حاضر شناسایی کتاب های مناسب غیر درسی همخوان با محتوای کتاب های درسی علوم تجربی و تعلیمات اجتماعی مقطع دبستان با استفاده از معیارهای موضوعی و ویژگی های ظاهری کتاب ها است. روش: کتاب های غیر درسی با استفاده از سیاهه های وارسی موضوعی و عمومی محقق ساخته، به منظور شناسایی کتاب های مناسب غیر درسی مورد تحلیل قرار گرفتند. همچنین با روش تحلیل محتوا، مفاهیم و عبارات کلیدی موجود در کتاب های درسی استخراج، و با کتاب های غیر درسی مطابقت داده شدند. یافته ها: با بکارگیری معیارهای شناسایی شده در این پژوهش، 239 عنوان کتاب مناسب غیر درسی همخوان با کتاب های درسی علوم تجربی، 97 عنوان کتاب مناسب غیر درسی همخوان با کتاب های درسی تعلیمات اجتماعی و 62 عنوان کتاب مرجع مناسب همخوان با کتاب های درسی شناسایی گردید.کلیدواژه ها
کتاب مناسب، کتاب غیر درسی، کتاب های علوم تجربی دبستان، کتاب های تعلیمات اجتماعی دبستانمقالات مرتبط جدید
- کارآفرینی در کتابخانه های عمومی با راه اندازی خدمات مشاوره اطلاعاتی و مشاوره خوانندگان
- متاورس: مباحثی از فرصت های حرفه ای و مشاغل در گستره فناوری نوین
- بررسی معماری و بلوغ کسب و کار رایانش ابری بر مبنای مدیریت امنیت اطلاعات در علم اطلاع شناسی (مطالعه موردی شرکت های دانش بنیان پارک فناوری ارتباطات و اطلاعات)(چارچوب همکاری های بین رشته ای و فرا رشته ای برای کارآفرینی دانش بنیان)
- ایجاد سازمان نظام مدیریت اطلاعات و دانش (نماد)
- لزوم توجه به فرصت های جدید بازارکار در محتوای درسی رشته علم اطلاعات و دانش شناسی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.