بررسی عوامل موثر در خلاقیت و نوآوری کتابداران دانشگاهی اصفهان از دیدگاه آنان
- سال انتشار: 1391
- محل انتشار: پژوهشنامه کتابداری و اطلاع رسانی، دوره: 2، شماره: 1
- کد COI اختصاصی: JR_LIRJ-2-1_004
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 580
نویسندگان
استادیار دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران شمال
استادیار دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران شمال
دانشجوی کارشناسی ارشد رشته کتابداری و اطلاع رسانی، مسیول کتابخانه بیمارستان تامین اجتماعی (غرضی) اصفهان
چکیده
هدف: هدف پژوهش حاضر شناسایی مهمترین عوامل موثر در خلاقیت و نوآوری کتابداران کتابخانه های دانشگاهی شهر اصفهان است. روش: این پژوهش کاربردی به روش پیمایشی انجام شد. جامعه آن کتابداران شاغل در کتابخانه های دانشگاه های دولتی شهر اصفهان است. برای گردآوری اطلاعات از پرسشنامه پژوهشگر ساخته، در مقیاس لیکرت، استفاده شد. روایی صوری پرسشنامه توسط اساتید باتجربه تایید شد و برای پایایی آن نیز از ضریب آلفای کرونباخ ( 85 درصد) استفاده شد. برای تجزیه و تحلیل داده ها، از نرم افزار SPSS و آزمون های استنباطی t تک نمونه ای و t هتلینگ، آنالیز واریانس یک طرفه (ANOVA) و آزمون LSD استفاده گردید. یافته ها: یافته ها نشان داد به باور کتابداران شرکت کننده، کلیه عوامل فردی و سازمانی بیش از حد متوسط در خلاقیت و نوآوری آنان موثر هستند. مهم ترین عوامل فردی و سازمانی موثر در خلاقیت به ترتیب عوامل مربوط به علم، دانش و تخصص کتابدار با میانگین نمره 4/03 و عوامل مربوط به سیستم پاداش با میانگین نمره 3/96 بود. بین عوامل فردی و سازمانی موثر در نوآوری خلاقیت تفاوت معنی داری مشاهده شد و تاثیر عوامل فردی در خلاقیت و نوآوری با میانگین 4/21 بیشتر بود. مه مترین عوامل فردی و سازمانی موثر در خلاقیت و نوآوری به ترتیب عوامل مربوط به خلق و خو و طبیعت کتابدار با میانگین نمره 4/23 و عوامل مربوط به فرهنگ سازمانی با میانگین نمره 4/06 شناسایی شد.کلیدواژه ها
خلاقیت، نوآوری، کتابداران دانشگاهی، عوامل فردی، عوامل سازمانیمقالات مرتبط جدید
- کارآفرینی در کتابخانه های عمومی با راه اندازی خدمات مشاوره اطلاعاتی و مشاوره خوانندگان
- متاورس: مباحثی از فرصت های حرفه ای و مشاغل در گستره فناوری نوین
- بررسی معماری و بلوغ کسب و کار رایانش ابری بر مبنای مدیریت امنیت اطلاعات در علم اطلاع شناسی (مطالعه موردی شرکت های دانش بنیان پارک فناوری ارتباطات و اطلاعات)(چارچوب همکاری های بین رشته ای و فرا رشته ای برای کارآفرینی دانش بنیان)
- ایجاد سازمان نظام مدیریت اطلاعات و دانش (نماد)
- لزوم توجه به فرصت های جدید بازارکار در محتوای درسی رشته علم اطلاعات و دانش شناسی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.