ارزیابی قابلیت تابع انرژی موجک در تخمین ریسک سیلاب در مقایسه بابرخی روش های متداول

ارزیابی قابلیت تابع انرژی موجک در تخمین ریسک سیلاب در مقایسه بابرخی روش های متداول
  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: فصلنامه آب و خاک، دوره: 28، شماره: 6
  • کد COI اختصاصی: JR_JSW-28-6_007
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 552
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سجاد شهابی

دانشجوی دکتری گروه عمران، دانشکده مهندسی، دانشگاه شهیدباهنر کرمان

محمدجواد خانجانی

استاد گروه عمران، دانشکده مهندسی، دانشگاه شهیدباهنر کرمان

چکیده

در این مقاله روشی برای برآورد ریسک وقوع سیلاب، در مواردی که فرض استقلال داده ها اهمیت نداشته یا قابل بررسی نباشد ارایه می شود . در مطالعه ی حاضر، یک مدل تبدیل موجک با استفاده از تابع انرژی برای برآورد ریسک سیلاب توسعه داده شده است. این کار با استفاده از داده های دبی حداکثر روزانه ی ایستگاه هیدرومتری طوللات واقع بر رودخانه ی پلرود در شرق استان گیلاندر فاصلهی سال های 1354 تا 1386 انجام شده است . در این مطالعه نتایج روش انرژی موجک با روش های چگالی موجک، حداکثر سالانه و سری های جزیی مورد ارزیابی قرار گرفته است. نتایج نشان می دهد که برآورد ریسک سیلاب با استفاده از تابع انرژی موجک مقادیر بزرگتری را نسبت به تابع چگالی ارایه کرده، اما در مقایسه با نتایج روش های سنتی همچون حداکثر سالانه، مقادیر کوچکتری را به دست می دهد. برای مثال در دورهی بازگشت ده ساله میزان تخمین از کمتر از 10 مترمکعب در ثانیه برای تابع چگالی به حدود 95 مترمکعب در ثانیه با استفاده از تابع انرژی موجک افزایش یافته است .در پایان این مقاله نشان می دهد که شرایط هیدرولوژیکی حوضه و طبیعت دادهها مهم ترین پارامترها در بهتر کردن نتایج برآورد ریسک سیلاب و انتخاب بهترین روش می باشد

کلیدواژه ها

تبدیل موجک، رودخانه ی پلرود، سری زمانی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.