کنترل و مقاوم سازی شبکه گاز رسانی در برابر زلزله از طریق روشهای پیشرفته تکنولوژی اطلاعات

  • سال انتشار: 1387
  • محل انتشار: ششمین کنفرانس بین المللی مدیریت
  • کد COI اختصاصی: IRIMC06_228
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 4937
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

هوشنگ محمدی

مدیر عامل شرکت گاز استان قم

چکیده

سیستم گازرسانی در مناطق شهری ایران دارای ویژگی فشار بالای گاز در خطوط انشعاب بالای گاز در خطوط انشعاب تا پشت منازل می باشد. لذا از این نظر، اقدامات مقابله با زلزله در شهرهای ایران فوری و نیازمند یک راه حل اساسی می باشد. در این مقاله جهت تعیین میزان مقاومت تاسیسات گازرسانی در مقابل زلزله رفتار این شبکه تحت بارهای لرزه ای مورد ارزیابی قرار گرفته است و در انتها با استفاده از روش های نوین در سیستمهای ICT، راه های مقابله و پیشگیری ارائه می شود. بدین منظور محدوده شهر تهران و اطراف آن بعلت جمعیت بالا و وجود گسلهای فعال زیادی که قابلیت ایجاد زلزله های بزرگ دارد، بعنوان پایلوت جهت انجام مطالعات انتخاب گردیده است. در این مقاله در ابتدا گسل های اصلی که زلزله ناشی از آنها بیشترین خسارات را وارد می نماید شناسایی شده و سپس با توجه به بارهای لرزه ای که امکان رخداد آنها وجود دارد و با استفاده از بانک های اطلاعاتی مختلف ایجاد شده از وضعیت گسلها، شبکه توزیع و تغذیه، خاک، آبهای زیرزمینی در نرم افزار GIS، خرابیها و بزرگی آنها محاسبه شده است و در نهایت روش هایی جهت تقویت شبکه گازرسانی و پیشگیری از خطرات ناشی از زلزله با استفاده از متدهای پیشرفته تکنولوژی اطلاعات و محاسبات عددی بهره گرفته می شود. این تجربه به منظور کاهش خطرپذیری، ایجاد هماهنگی، وحدت رویه در مدیریت مخاطرات و مدیریت بحران گاز و نظر به ضرورت مقاوم سازی و نوسازی خطوط، تاسیسات و تجهیزات شبکه گاز رسانی شهر تهران تدوین شده است. در این خصوص با توجه به سابقه طولانی وجود شبکه لوله کشی گاز در ژاپن و به ویژه شهر اوزاکا و نیز وقوع زلزله های پی در پی در این کشور، استفاده از تجربیات کشور ژاپن را رهگشا یافتیم و به همین منظور با دانشگاه «کوبه» و شرکت مهندسی گاز اوزاکا نیز ارتباط مناسبی برقرار کردیم. در واقع این تجربه در خصوص استفاده از سیستم های مدیریتی نوین جهت کنترل بحران بر اساس جمع آوری سریع اطلاعات و اخذ تصمیمات صحیح نگاشته شده است.

کلیدواژه ها

شبکه گاز رسانی، مقاوم سازی، مدیریت بحران، زلزله

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.