مقایسه کمیت و کیفیت روش های مختلف استخراج دی ان ای از زنبورهای پارازیتویید جنس Lysiphlebus به روش اسپکتروفتومتری

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: فصلنامه حفاظت گیاهان، دوره: 27، شماره: 3
  • کد COI اختصاصی: JR_JPP-27-3_017
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 427
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سمیه رحیمی کلده

دانشجوی کارشناسی ارشد، گروه ، گیاهپزشکی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه گیلان

رضا حسینی

استادیار گروه ، گیاهپزشکی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه گیلان

جلیل حاجی زاده

دانشیار گروه ، گیاهپزشکی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه گیلان

چکیده

استخراج دی ان ای ژنومی با کمیت و کیفیت مناسب اولین مرحله در شناسایی مولکولی حشراتی است که شناسایی مورفولوژیک آن ها مشکل و تحت تاثیر یک مرحله خاص از زندگی، اندازه و جنس قرار دارد. انتخاب یک پروتکل مناسب به منظور تهیه دی ان ای خالص از این حشرات اهمیت بسزایی در این امر دارد. در تحقیق حاضر پنج روش رایج استخراج دی ان ای در آزمایشگاه های حشره شناسی شامل CTAB، Phenol- chloroform، EST، Lysis buffer و Chelex، از لحاظ کمیت و کیفیت دی ان ای استخراج شده با هم مقایسه شده اند. غلظت دی ان ای استخراج شده با استفاده از اسپکتروفتومتری اندازه گیری شد. نتایج تجزیه واریانس تفاوت معنی داری را بین روش های مورد بررسی نشان داد. در نهایت روش چلکس با توجه به سادگی، در دسترس بودن و کم خطر بودن به عنوان روشی مناسب با عملکرد بالاو مقرون صرفه برای استخراج دی ان ای زنبورهای پارازیتویید جنس Lysiphlebus پیشنهاد شد.

کلیدواژه ها

اسپکتروفتومتری، دیانای، چلکس، Lysiphlebus

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.