یادگیری حاصل از پیاده سازی خود ارزیابی بر اساس مدل EFQM در صنعت برق کشور و پیشنهاد روش استفاده از بهینه از آن بعنوان یک مدل و ابزار سرآمدی

  • سال انتشار: 1387
  • محل انتشار: ششمین کنفرانس بین المللی مدیریت
  • کد COI اختصاصی: IRIMC06_199
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1490
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

رضا شرطان

معاونت منابع انسانی و هبود بهره وری دفتر توسعه مدیریت و بهره وری

چکیده

مدل های تعالی سازمانی چاچوب هایی مبتنی بر علم، نظریات و تجارب مدیریت هستند که مشخصات کلی یک سازمان متعالی را تعریف می کنند. پیرو نظریه پردازی مفهوم تعالی سازمانی و مدل های مربوطه در سطح جهان استفاده از این مدل ها به عنوان ابزاری توانمند برای شناسایی فرصت های بهبود و اولویت بندی آنها بطور گسترده ای مورد استقبال قرار گرفته است. این استقبال به حدی بوده است که در غالب کشورها برای جلب توجه عمومی و ایجاد انگیزه برای استفاده از آنها، این مدل ها به عنوان مدل ارزیابی جوایز بهره وری، کیفیت و تعالی سازمانی مورد استفاده قرار می گیرد. امروزه در بیش از 70 کشور جهان بر اساس مدل های تعالی سازمانی جوایزی با عناوینی چون جایزه کیفیت، جایزه بهره وری، تعالی سازمانی، جایزه تعالی کسب و کار و جایزه تعالی عملکرد اهداء می شود. اثر بخشی استفاده از مدل های تعالی چنان بوده که حتی در کشور ژاپن که منشا جوایز کیفیت در سطح جهان محسوب می گردد از سال 1996 جایزه کیفیت ژاپن، به موازات جایزه کیفیت دمینگ، ولی بر اساس مدل تعالی، اهداء می گردد. از مشهورترین مدلهای جایزه کیفیت جهان می توان از جایزه دمینگ ژاپن، مالکوم بالدریج آمریکا و EFQM اروپا نام برد. در کشور ایران نیز از سال 1382 جایزه ملی بهره وری تعالی سازمانی بر اساس مدل اروپا EFQM به اجرا درآمده است. لازم به توضیح است که ارزش مدل های سازمانی نه به خاطر استفاده از آنها به عنوان مدل ارزیابی شرکت ها در فرآیندهای اهدای جایزه، بلکه استفاده از آنها توسط مدیران و نظام های مدیریتی به عنوان ابزاری برای ایجاد یکپارچگی و تعالی در مدیریت کسب و کار است.

کلیدواژه ها

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.