بررسی عوامل کاری تیغه های روتوتیلر در عملیات خاک ورزی باغات و شالیزارها

  • سال انتشار: 1390
  • محل انتشار: دوفصلنامه ماشین های کشاورزی، دوره: 1، شماره: 1
  • کد COI اختصاصی: JR_JAM-1-1_005
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 335
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

رضا طباطبایی کلور

استادیار گروه ماشین های کشاورزی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری

غفار کیانی

استادیار گروه زراعت و اصلاح نباتات، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری

چکیده

در سال های اخیر استفاده از روتوتیلرها در باغات و مزارع کوچک بویژه در مناطق شمالی کشور گسترش پیدا کرده است. در این طرح، عملکرد یک دستگاه روتوتیلر چند منظوره مورد تحلیل و ارزیابی مزرعه ای قرار گرفت. پارامترهای اصلی اجزای کاری مانند سرعت پیشروی ماشین و سرعت دورانی تیغه ها و تاثیر آن ها بر کیفیت عملیات خاک ورزی مورد تحلیل نظری و عملی قرار گرفت. نتایج این تحلیل ها نشان داد که سرعت پیشروی و سرعت دورانی تیغه ها بر ضخامت لایه بریده شده خاک و در نتیجه میزان خرد شدن آن تاثیر دارد. آزمون مزرعه ای در شرایط باغ و شالیزار به منظور تعیین درصد خرد شدن خاک و ضخامت لایه بریده شده خاک و تاثیر عواملی مانند سرعت دوران تیغه ها و سرعت پیشروی ماشین بر آن ها انجام شد. بعلاوه برخی خواص فیزیکی خاک از جمله بافت خاک، میانگین ارتفاع علف های هرز، رطوبت خاک و جرم مخصوص خاک در باغ و شالیزار در عمق 150MM بدست آمد. تجزیه و تحلیل داده ها در قالب طرح کاملا تصادفی با آزمایش فاکتوریل 3×3 و در سه تکرار انجام گرفت. با توجه به نتایج مقایسه میانگین های آزمون دانکن مشاهده شد که بهترین ترکیب از فاکتورهای سرعت پیشروی ماشین و سرعت دورانی تیغه ها برای ضخامت لایه برش خاک، به ترتیب عبارت بودند از 0/4MS-1 و 50RPM که اختلاف معنی داری با بقیه ترکیب های این دو فاکتور دارد. بعلاوه، بهترین ترکیب فاکتورهای سرعت پیشروی و سرعت دورانی تیغه ها برای درصد خرد شدن خاک کمتر از 40MM، به ترتیب 0/2MS-1 و 110RPM؛ بین 40MM الی 80M؛ 0/4MS-1 و 50RPM و بزرگتر از 80MM؛ 0/4MS-1 و 50RPM بدست آمد.

کلیدواژه ها

خاک ورزی، روتوتیلر، سرعت دورانی تیغه، سرعت پیشروی ماشین

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.