درآمدی بر الگوریتم تحلیل موقعیت مسیله در عدالت پژوهی

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: فصلنامه مطالعات میان‌رشته‌ای در علوم انسانی، دوره: 9، شماره: 1
  • کد COI اختصاصی: JR_ISIH-9-1_007
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 478
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

رضا اکبری

استاد فلسفه و کلام اسلامی، دانشکده الهیات، معارف اسلامی و ارشاد، دانشگاه امام صادق (ع ) تهران، ایران.

محمد صادق تراب زاده جهرمی

دانشجوی دکتری مدیریت دولتی، دانشکده معارف اسلامی و مدیریت، دانشگاه امام صادق (ع)، تهران، ایران

محسن حبیبی

دانشجوی کارشناسی ارشد معارف اسلامی و مدیریت دولتی و سیاست گذاری عمومی، دانشکده معارف اسلامی و مدیریت، دانشگاه امام صادق (ع )، تهران، ایران.

چکیده

پایه ای ترین گام در تحلیل خط مشی، ساختاردهی مسیله است. ا گر مسیل های به درستی صورت بندی نشود، راه حل درستی نیز نخواهد داشت. شناخت نادرست از موقعیت مسیله اجتماعی یا اهمال در شناخت آن از جمله در حوزه عدالت، در بهترین حالت منجر به تولید راه حل خوب برای مسیل های نادرست خواهد شد؛ از این رو تحلیل خوب از موقعیت مسیله های عدالت، برای تولید راهکار درست ضروری است. به دلیل فقدان ابزارهای تحلیلی در حوزه تصمیم گیری و اقامه عدالت، این مقاله به دنبال طراحی الگوریتم تحلیل موقعیت مسیله به عنوان ابزاری در تحلیل گام به گام موقعیت مسیله عدالت است. این کار از مسیر استخراج عناصر و ابعاد تحلیلی از مطالعات عدالت به ویژه نظریه های مطرح عدالت صورت می گیرد. الگوریتم تحلیل موقعیت مسیله در عدالت پژوهی شامل هفت بعد است: مبانی فلسفی، زمینه، بازیگر، متغیر موجد حق، متعلق توزیع، زمان، نتیجه. تصمیم گیران در تحلیل موقعیت مسیله،موضع خود را نسبت به عناصر هر یک از این ابعاد مشخص می سازند این کار، خودآ گاهی تصمیم گیرنده و خط مش یگذار را نسبت به مختصات مداخله بالا می برد. با استفاده از الگوریتم ارایه شده می توان تبیین کرد چه چیزی، چه موقع، مبتنی بر چه نگاهی، در چه شرایطی، توسط چه کسی، به چه کسی، بر پایه چه معیاری، و برای تحقق کدام نتیجه، توزیع می شود یا باید بشود

کلیدواژه ها

عدالت، الگوریتم، تحلیل خط مشی، ساختاردهی مسیله، تحلیل موقعیت مسیله

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.