بررسی عملکرد مالی بانکهای خصوصی شده جمهوری اسلامی ایران و مقایسه آن با بانکهای اسلامی منتخب حوزه خلیج فارس

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: فصلنامه مطالعاتی در مدیریت بانکی و بانکداری اسلامی، دوره: 2، شماره: 3
  • کد COI اختصاصی: JR_JIFB-2-3_002
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 530
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمدرضا حیدری

عضو هیات علمی دانشگاه اصفهان

سیدمحمد فاطمی ورزنه

دانشجوی کارشناسی ارشد موسسه عالی آموزش بانکداری ایران واحد اصفهان

چکیده

نظام بانکی در کشورهای مختلف از اهمیت ویژهای برخوردار است. این نظام با گردش مناسب وجوه میتواند کارآمدی را در اقتصاد بههمراه آورد و در صورت کارکرد نامناسب، فعالیتهای دیگر بخشهای اقتصادی را با مشکل مواجه میسازد. در ایران، هر چند بانکداری بدون ربا در عرصه نظری، پیشرفتهایی داشته است،اما قدرت رقابتپذیری و ابعاد عملیاتی آن در سطح فراملی محدود و اندک است. عوامل متعددی براین موضوع تاثیر دارند؛ عدم همسویی با استانداردهای بانکداری اسلامی و ضوابط عملیاتی کمیته بال، عوامل سیاسی مانند تحریمها و ریسک تطابق عقود با ضوابط فقهی، از جمله چالشهایی هستند که نظام بانکی مارا در برقراری ارتباط و همچنین بالابردن کیفیت شاخصها، محدود نمودهاند. این مقاله با استفاده از روش توصیفی- تحلیلی و جمعآوری اطلاعات کتابخانهای و اسنادی نگارش یافته، به مطالعه عملکرد مالی بانکهای خصوصی شده جمهوری اسلامی ایران با بانکهای اسلامی کشورهای حوزه خلیج فارس براساس شاخصهای کمل CAMEL 3 میپردازد. نتایج نشان میدهد بانکهای منتخب اسلامی از نظر شاخص کفایت سرمایه کنترل ریسکهای اعتباری، شاخص کیفیت مدیریت و نیز شاخص نقدینگی وضعیت مناسبتری نسبت به بانکهای خصوصی شده ایرانی دارند

کلیدواژه ها

عملکرد مالی، نسبتهای مالی، بانکداری اسلامی، شاخص کمل CAMEL

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.