توسعه منابع مالی,مدیریت هزینه و درآمدزایی پایدار شهرداری قوچان

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: ماهنامه پایاشهر، دوره: 1، شماره: 2
  • کد COI اختصاصی: JR_PAYA-1-2_001
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 491
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

زهرا حیدرزاده

کارشناس ارشد شهرسازی- طراحی شهری، دانشگاه بین المللی امام خمینی قزوین,قوچان, شهرداری قوچان،مدرس دانشگاه اشراق بجنورد

تکتم سیدی

کارشناس ارشد شهرسازی-طراحی شهری،دانشگاه علوم و تحقیقات تهران,قوچان, شهرداری قوچان

چکیده

در دهه های اخیر مدیریت شهری در ایران, به واسطه رشد سریع جمعیت شهری و بعضا0 بی رویه شهرها و همچنین نرخ مهاجرت به شهرها با چالشهای فراوانی روبرو بوده است. از دید اقتصاد شهری عواملی چون گسترش دامنه فعالیت های شهرداری ها و ارتقای سطح انتظارات مردم از آنها و مشکلات ناشی از افزایش جمعیت شهری نیاز به گسترش منابع مالی و درآمدی شهرداریها را بیشتر می کند. اولین و مهمترین محدودیت در حل مسایل شهری و خدمات رسانی مدیریت شهری, فقدان منابع مالی پایدار و مستمر, نظام کارآمد و برنامه ریزی هزینه است؛ همین امر سبب شده اصل اقتصادی،نیازهای نامحدود در مقابل منابع محدود نمایان می گردد که در نهایت به عدم موفقیت چشم اندازهای پیش بینی شده شهری و نارضایتی شهروندان منتهی می شود.در این راستا, پژوهش پیش رو با مطالعه ساختار هزینه, سرمایه و درآمد شهرداری قوچان و با توجه به نقاط قوت، ضعف، فرصت ها و تهدیدهای موجود ، راهکارهای جدیدی را جهت تامین منابع درآمدی پایدار و مستمر برای شهرداریها جهت ارایه خدمات مطلوب به شهروندان ارایه می دهد. روش تحقیق بکار رفته, توصیفی-تحلیلی و روش ابزار گردآوری اطلاعات اسناد، مدارک و مصاحبه می باشد و جامعه آماری شامل شهروندان،مسیولین مربوطه و مدیران شهرداری می گردد.در اولین گام با توجه به اطلاعات موجود وضعیت شهر و شهرداری بررسی شده و سپس با استفاده از روش تحلیلی SWOT تجزیه و تحلیل اطلاعات و ارایه راهکار در دو حوزه درآمد و هزینه جهت توانمندسازی شهرداری در راستای توسعه منابع مالی موجود و ایجاد منابع درآمدی پایدار (درآمد) و همچنین مدیریت هزینه (حوزه هزینه) صورت میگیرد.

کلیدواژه ها

مدیریت شهری, درآمد پایدار, مدیریت هزینه, توسعه منابع مالی , شهرداری قوچان

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.