جایگاه نظارت و راهنمایی تعلیماتی در سند تحول بنیادین آموزش و پرورش

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: پژوهش نامه مبانی تعلیم و تربیت، دوره: 5، شماره: 2
  • کد COI اختصاصی: JR_FEDU-5-2_002
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 982
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مجتبی بذرافشان مقدم

استادیار دانشگاه فردوسی مشهد

مریم شوقی

دانشجوی کارشناسی ارشد مدیریت آموزشی دانشگاه فردوسی مشهد

راحیل رحمان خواه

دانشجوی کارشناسی ارشد مدیریت آموزشی دانشگاه فردوسی مشهد

چکیده

هدف اصلی این پژوهش بررسی و نقد سند تحول بنیادین آموزش و پرورش از بعد نظارت و راهنمایی می باشد. برای دست یابی به این هدف از روش پژوهش تحلیل محتوا بهره گرفته شد. برای این منظور با رجوع به ادبیات نظری، مولفه های اصلی و زیر مولفه های نظارت و راهنمایی تعلیماتی شناسایی شدند، سپس برمبنای آن متن سند تحول بنیادین آموزش و پرورش مورد تحلیل قرار گرفت. به طورکلی، یافته های حاصل از تحلیل سند حاکی از عدم توجه همه جانبه به تمامی مولفه های نظارت و راهنمایی تعلیماتی می باشد. با وجود اشاره مستقیم و غیرمستقیم به برخی از مولفه ها مانند هدف، روش، معلم، محتوا، برنامه درسی و مسیولان و ناظران آموزشی در مبانی نظری و گزاره های سند، به نظر می رسد مولفه های دیگر نظارت و راهنمایی تعلیماتی مانند فرایند نظارت، ویژگی های لازم ناظران، جو مدرسه و محیط آموزشی، اصول و مبانی نظارت و نقش ها و وظایف ناظران مورد توجه قرار نگرفته است.

کلیدواژه ها

نظارت و راهنمایی تعلیماتی، سند تحول بنیادین آموزش وپرورش، ایران

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.