بررسی رابطه میان بهره وری، سود آوری و عملکرد سازمانی و مقایسه شرکتهای کارتن، کاغذ بسته بندی براساس سود عملیاتی

  • سال انتشار: 1387
  • محل انتشار: ششمین کنفرانس بین المللی مدیریت
  • کد COI اختصاصی: IRIMC06_016
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 4761
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حسن فروزان فرد

عضو هیئت مدیره مرکز مدیریت بهره وری و تعالی سازمانی ایران

احسان جنتی فرد

مدیر اجرایی مرکز مدیریت بهره وری و تعالی سازمانی ایران

علی عیوض زاده

کارشناس ارشد مهندسی صنایع مرکز مدیریت بهره وری و تعالی سازمانی ایران

چکیده

دستاوردهای بالغ بر 50 سال تجربه برنامه ریزی توسعه ، شرایط خطیر کنونی اقتصاد ایران بویژه از نظر روند نگران کننده عرضه و تقاضای نیروی کار در بخش های مولد اقتصاد در کنار حجم عظیم منابع و امکانات موجود اما با سطح پایین استفاده از ظرفیت در سطح کشور، وابستگی شدید درآمد ارزی کشور به صادرات نفت خام و فرآورده های آن و بالاخره فاصله گرفتن اقتصاد ایران با روند جهانی شدن اقتصاد، هر یک به نوعی و با منطق خاص خود نشان دهنده این واقعیت استکه راه منحصر به فرد برای رویارویی فعال و ثمر بخش با چالش های موجود،سامان دادن برنامه چهارم توسعه کشور بر پایه اصول و موازین بهره وری است.برنامه ای که در آن به جای اتخاذ رویکرد تزریق مستمر و فزاینده ارز و ریال رکارآمد ازی نحوه استفاده از منابع تاکید می گردد.از طرفی مهمترین هدف هر شرکت به دست آوردن پول و حفظ وضعیتی است که به میزان زیادی به مقدار نقدینگی و کارآیی شرکت بستگی دارد. به طوریکه نتیجه نهایی عملکرد یک شرکت ا بهتر بگوییم سود خالص آن، اولین معیاری است که بیشتر سرمایه گذاران در رابطه با سوددهی یک شرکت مد نظر قرار می دهند.در این خصوص و با توجه به اهمیت کسب سود در هر بنگاه در این مقاله پس از تعریف سود عملیاتی و معرفی نحوه محاسبه، به بررسی و ارتباط آن با موضوع بهره وری پرداخته و سپس 7 شرکت حاضر در بورس و فعال در زمینه صنعت چوب، کارتن، کاغذ و بسته بندی، مقدار سود عملیاتی آنان در طی سالهای 1382 الی 1385 در مرکز مدیریت بهره وری و تعالی سازمانی ایران محاسبه و با یکدیگر مقایسه شده اند. همچنین شرکتهای حاضر در سال 1385 بر اساس درصد تغییر میزان سود عملیاتی رتبه بندی گردیده اند.

کلیدواژه ها

بهره وری و تعالی سازمانی،سود عملیاتی،مدیریت عملکرد سازمانی،صنعت چوب،کارتن،کاغذ و بسته بندی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.