طبقهبندی اشکال کارستی حوضه درپرچین براساس مدلهای سویچ، والتهام، هراک وکماتینا

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: جغرافیا و توسعه ناحیه ای، دوره: 14، شماره: 1
  • کد COI اختصاصی: JR_JGRD-14-1_009
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 346
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

غلامرضا مقامی مقیم

استادیار ژیومورفولوژی دانشکده علوم زمین، دانشگاه دامغان، دامغان، ایران

چکیده

اهداف: این تحقیق با هدف شناسایی و طبقهبندی اشکال کارستی حوضه درپرچین بهمنظور شناسایی بهتر و دقیقتر کارستهای این حوضه انجام میشود و نقش مهمی در پروژههای آمایش سرزمین در مناطق کارستی خواهد داشت.روش: پس از مرزبندی حوضه مورد مطالعه و شناسایی اشکال کارستی آن، از روشهای طبقهبندی چویجیک، والتهام، کماتینا و هراک جهت طبقه بندی اشکال کارستی این حوضه استفاده شد. یافتهها: مطالعه کارستهای این حوضه نشان داد اشکال کارستی آن از تنوع بالایی برخوردار بوده و انواع کارنها، دولینها درههای کارستی، غارها، اووالاها، پنجرههای کارستی، چاههای مکنده، پونورها و چشمههای کارستی را شامل میشوند. نتایج: مطالعه اشکال کارستی حوضه درپرچین مشخص نمود براساس طبقه بندی سویچ این اشکال در ردیف کارستهای انتقالی، براساس طبقهبندی والتهام و فوکس در ردیف کارستهای جوان، براساس طبقهبندی کماتینا در ردیف کارست های مسطح و ناودیسی و براساس طبقهبندی هراک در ردیف کارستهای کوهزایی قرار میگیرند.

کلیدواژه ها

اشکال کارستی، درپرچین، دولین، کارن، درههای کارستی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.