آسیب شناسی مدیریت طرحهای توسعه منطقهای در ایران و انتخاب الگوی مطلوب مدیریتی

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: مجله جغرافیا و توسعه ناحیه ای، دوره: 14، شماره: 1
  • کد COI اختصاصی: JR_JGRD-14-1_007
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 619
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

کرامت الله زیاری

استاد جغرافیا و برنامه ریزی شهری، دانشگاه تهران، تهران، ایران

علیرضا محمدی

استادیار جغرافیا و برنامه ریزی شهری، دانشگاه محقق اردبیلی، اردبیل، ایران

چکیده

اهداف: این مقاله، با دو هدف آسیبشناسی الگوی موجود و انتخاب الگوی مطلوب مدیریتی طرحهای توسعه منطقهای تدوین شده است. روش: این پژوهش از نظر روششناسی توصیفی و تحلیلی است و از روش اسنادی و میدانی برای گردآوری دادهها استفاده م یکند . جامعه آمار ی پژوهش شامل پژوهشگران و متخصصانی است که با استفاده از نمونه گی ری خوشه ای و روش کوکران، 370 از آنها به عنوان نمونه برای پرسشگری انتخاب شدهاند. همچن ین از 50 خبره برای سنجش روایی محتوایی ابزار اندازهگیری و از 30 خبره برای انتخاب الگوی مطلوب مدیریتی مصاحبه به عمل آمده است. از روش ANP برای وزندهی به معیارها و از مدل PROMETHEEII برای رتبهبندی گزینهها و انتخاب الگو ی مطلوب استفاده شده است. از نرمافزارها ی SPSS ،Decision Super و VisualPromethee برای پردازش، وزندهی، تحلیل و رتبهبندی استفاده شده است. روایی محتوایی ابزار با استفاده از ضریب CVR ،80/0 و پایایی آن با استفاده از ضر یب آلفای کرونباخ، 926/0 و روش گاتمن، 827/0 محاسبه شده است. یافتهها/ نتایج: یافتههای پژوهش نشان میدهند که الگوی موجود مدیریت طرحهایتوسعه ناکارآمد است و به اصلاح نیاز دارد. همچنین اجرای مدل PROMETHEEII نشان داد که، الگوی مبتنی بر حکمروایی خوب، الگوی مدیریت شبکهای و الگوی مدیریت راهبردی، بهترتیب با نمره خالص رتبه بند ی 7106/0 ، .هستند برتر الگوهای، 0/0783 ،0/5763نتیجهگیری: در این پژوهش، این نتیجه به دست آمد که حکمروایی شبکه ای ، الگوی مطلوبی برای مدیریت طرحهای توسعه منطقهای است. در پایان پیشنهادهای مانند ایجاد زیرساختهای ارتباطی و اطلاعاتی، زمینهسازی مدیریت مشارکتی مبتنی بر پیادهسازی حکمروایی خوب در مدیریت طرحها ارایه شدهاند.

کلیدواژه ها

آسیبشناسی، مد یریت طرح ها ی توسعه منطقه ای، ایران، ANP ،.PROMETHEEII

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.