ارزیابی مالی نیروگاه برق آبی طرح افزایش ارتفاع سد تنظیمی گتوند
- سال انتشار: 1383
- محل انتشار: اولین کنفرانس مدیریت منابع آب
- کد COI اختصاصی: WRM01_049
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1888
نویسندگان
کارشناس اقتصاد، سازمان آب و برق خوزستان، مدیریت اقتصاد و درآمد
مدیریت مطالعات طرحها، سازمان آب و برق خوزستان، معاونت توسعه سد و نیرو
مسئول پروژه طرح افزایش ارتفاع سد تنظیمی گتوند، معاونت توسعه سد و نیروگ
چکیده
پیامد های مربوط به آلودگی محیط زیست و محدود بودن عمر انرژی های فسیلی در کنا ر مزایای نیروگاههای برقآبی و داشتن اثرات مثبت جانبی، تجدید پذیر بودن و وجود پتانسیل های زیاد انرژی برقآبی در کشور باعث شده تا توجه بیشتری به این نوع نیروگاهها شود. لذا دستیابی به انرژی های برق ابی می تواند به عنوان یک راهکار جهت پاسخگویی به تقاضای فزاینده برق و مشکلات ناشی از مصرف سوخت های انرژی باشد. در کشور ما نیازهای مالی این نیروگاهها از محل بودجه عمرانی تأ مین می گردد. نظر به کمبود منابع اعتباری و نیاز به مبالغ کلان جهت احداث این نیروگاهها استفاده از سرمایه های خصوصی درتأمین مالی این نیروگاهها را امری اجتناب ناپذیر کرده است. ارزیابی مالی قسمتی از مطالعات جامع تحلیل مالی طرحها می باشدکه آثار و پیامدهای مالی طرح بر سرمایه گذاران را مشخص می کند.در این مقاله صرفًا سه شاخص مالی نیروگاه طرح افزایش ارتفاع سد گتوند جهت نشان دادن سود آوری تجاری طرح برآورد شده اند. سد تنظیمی گتوند نیز در بالادست شهر شوشتر به فاصله ۳۰ کیلومتری از آن در سال ۱۳۵۵ احداث شده است. با شروع عملیات ساخت سد و نیروگاه گتوند علیا که در بالادست این بند قرار دارد، بدلیل کارکرد پیک نیروگاه آن و نیاز به کنترل و تنظیم مجدد آب، پروژه افزایش ارتفاع این بند در دست مطالعه میباشد. طبق مطالعات به عمل آمده با ۳۳۷/ افزایش ارتفاع این بند قدیمی امکان احداث نیروگاه ۹۰ مگاواتی با انرژی تولیدی سالیانه ۷ گیگاوات ساعت بوجود میآید. با بررسی شاخص های ارزیابی مالی طرح که در دو حالت با و بدون در نظر گرفتن نرخ تورم محاسبه شده اند مشخص می شود این نیروگاه از جذابیت زیادی جهت تأمین مالی به این روش توسط بخش خصوصی داخلی و خارجی برخوردار است.کلیدواژه ها
نیروگاه برقآبی، ارزیابی مالی، طرح افزایش ارتفاع سد تنظیمیمقالات مرتبط جدید
- پایش تغییرات پهنه های آبی با استفاده از تصاویر ماهواره ای و تحلیل شاخص NDWI
- ارائه یک مدل برنامه ریزی خطی عدد صحیح مختلط جدید به جهت ترکیب واحدها برای راه اندازی یک نیروگاه برق آبی در مقیاس بزرگ
- خصوصی سازی مدیریت ریسک در حوزه آب و فاضلاب (مطالعه موردی: شرکت آب وفاضلاب تهران)
- بنچمارکینگ آب واحدهای مسکونی شهری، ضرورت و کاربردها
- شناسایی عوامل موثر بر تسهیل صادرات خدمات فنی و مهندسی مرتبط با صنعت آب
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.