بررسی اثرات الگوی کاشت بر خصوصیات مورفوفیزیولوژیک، عملکرد و اجزای عملکرد ارقام ذرت علوفه ای (Zea mays L.) در شرایط شور

  • سال انتشار: 1391
  • محل انتشار: فصلنامه بوم شناسی کشاورزی، دوره: 4، شماره: 4
  • کد COI اختصاصی: JR_AGRY-4-4_006
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 392
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علی یزدی مطلق

دانش آموخته کارشناسی ارشد زراعت دانشگاه آزاد اسلامی ، واحد نیشابور،

سعید خاوری خراسانی

استادیار مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی خراسان رضوی،

سعید بختیاری

استادیار دانشگاه آزاد اسلامی واحد نیشابور

جعفر موسی آبادی

دانش آموخته کارشناسی ارشد اصلاح نباتات دانشگاه زابل

چکیده

به منظور بررسی اثر روش کاشت بر عملکرد و اجزای آن در ارقام مختلف ذرت علوفه ای (Zea mays L.) آزمایشی در منطقه ی شور (EC= 6.43 dS.m-1) دشت ملحه از توابع شهرستان نیشابور در سال زراعی 89-1388 انجام شد. بر این اساس نه تیمار آزمایشی شامل سه روش کاشت یک ردیف روی پشته، دو ردیف روی پشته و یک ردیف کف جوی بعنوان کرت های اصلی و سه رقم KSC 704، ZP 644 وNS 540 بعنوان کرت های فرعی، در قالب طرح آزمایشی کرت های خرد شده بر پایه طرح بلوک های کامل تصادفی با سه تکرار اجرا گردید. صفات مورد بررسی در این آزمایش شامل ارتفاع بوته و بلال، قطر ساقه، روز تا ظهور تاسل، روز تا گرده افشانی، فاصله گرده افشانی تا کاکل دهی، تعداد برگ در بوته، تعداد دانه در ردیف، تعداد ردیف در بلال، قطر و طول بلال، تعداد بلال در بوته، شاخص کیفیت، درصد پروتیین و عملکرد علوفه بود. نتایج تجزیه آماری نشان داد که اختلاف معنی داری از نظر عملکرد علوفه و اغلب صفات مورد بررسی بین الگوهای مختلف کاشت و ارقام مورد مطالعه وجود داشت، بطوریکه بیشترین عملکرد بیولوژیک مربوط به روش کاشت کف فارو و رقم KSC 704 با متوسط 49/13 تن در هکتار بود. برتری الگوی کشت کف فارو می تواند بدلیل برتری معنی دار آن نسبت به سایر روش ها در صفاتی نظیر ارتفاع بوته، تعداد بلال در بوته، طول و قطر بلال و نیز شاخص برداشت باشد.

کلیدواژه ها

روش کاشت، شوری، عملکرد علوفه

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.