مقایسه و ارزیابی روشهای تعادل حدی و اجزاء محدود در بدست آوردن ضریب اطمینان شیروانی های خاکی مسلح

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: دومین کنفرانس بین المللی مهندسی عمران،معماری ومدیریت بحران
  • کد COI اختصاصی: CCIVIL02_546
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 696
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سیدمحمدجواد موذنی

گروه عمران-ژیوتکنیک، دانشکده فنی ومهندسی، دانشگاه علم و فرهنگ، تهران، ایران

حسین صالح زاده

دانشیار گروه مهندسی عمران-ژیوتکنیک، دانشگاه علم و صنعت، تهران، ایران

محسن صابرماهانی

استادیار گروه مهندسی عمران-ژیوتکنیک، دانشگاه علم و صنعت، تهران، ایران

چکیده

با رشد روز افزون جمعیت نیازمند اجرای زیرساختهای عمرانی و لزوم خاک برداری قایم و نیاز به سیستم هایپایدارکننده گود بیش از پیش احساس می شود. ناپایداری های ناشی از گودبرداری های غیر ایمن همواره خساراتجبران ناپذیر جانی و مالی را به دنبال داشته که لزوم مطالعه هر چه بیشتر در این زمینه را ایجاب می نماید. در گودبرداری هاضریب اطمینان به عنوان شاخص اولیه در تعیین پایداری شیروانی مورد توجه می باشد. یکی از روش های به دست آوردنضریب اطمینان روش تعادل حدی میباشد که با تعیین نیروهای مقاوم و محرک و گشتاورهای آنها و نسبت این دو مقداربر روی یک سطح گسیختگی آزمایشی مقدار ضریب اطمینان را می توان تعیین نمود. روش دیگر تعیین ضریب اطمینانروش اجزاء محدود میباشد که با کاهش مقاومت خاک تا جایی که خاک به گسیختگی برسد و با نسبت ضرایب مقاومتقبل و بعد از گسیختگی، ضریب اطمینان را می توان تعیین نمود.در این تحقیق در ابتدا مروری بر روشهای فوق داریم و سپس برای شرایط خاک خاص مورد مطالعه طرح بهینهپایدارسازی به روش میخ گذاری را به دست آورده و این طرح بهینه سازی شده و تغییر مکان کنترل شده با مقدار مجازآیین نامه را در دو نرم افزار Geostudio-Slop/w و Plaxis مدل کرده و ضرایب اطمینان حاصل از این دو روش را مورد بررسی قرار می دهیم.

کلیدواژه ها

گودبرداری ، پایدارسازی گود ، شیروانی خاکی مسلح ، میخ گذاری، تحلیل شیب، ضریب اطمینان، تعادل حدی، اجزاء محدود

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.