تحلیل استاتیکی و دینامیکی سد دو قوسی کارون 4 با رفتار غیرخطی مصالح بتن و در نظرگرفتن اندرکنش سد و مخزن
- سال انتشار: 1396
- محل انتشار: دومین کنفرانس بین المللی مهندسی عمران،معماری ومدیریت بحران
- کد COI اختصاصی: CCIVIL02_333
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1087
نویسندگان
استادیار گروه عمران، دانشگاه صنعتی سیرجان، سیرجان، ایران
استادیار گروه عمران، دانشگاه صنعتی سیرجان، سیرجان، ایران
کارشناس ارشد، مهندسی عمران گرایش سازههای هیدرولیکی، دانشگاه صنعتی سیرجان، سیرجان، ایران
دانشجوی کارشناسی ارشد، مهندسی عمران گرایش سازه های هیدرولیکی، دانشگاه صنعتی سیرجان، سیرجان، ایران
چکیده
سدها از دیرباز نقشی مهم در پیشرفت و آبادانی جوامع بشری داشته اند و جزء سرمایه های ملی هر کشور محسوبمی گردند. طراحی سد به دلیل نوع سازه و نحوه عملکرد حاوی مسایل متعدد و پیچیده ای خاصی است. یکی از مهمترینمسایل، شرایط ساختگاه محل احداث سد میباشد. زیرا نیروهای بزرگی که در بدنه سد ایجاد می شود، به پی و تکیه گاه هاانتقال می یابد. از مهمترین کاربردهای تحلیل لرزه ای سدهای بتنی قوسی در سازههای عمرانی، شناسایی رفتار واقعیاینگونه سازه ها تحت اثر بارگذاری های شدید و همچنین حداکثر زلزله قابل باور می باشد. هدف اصلی از تحلیل و طراحیلرزه ای سازه ها بر این مبناست که عملکرد آنها در مقابل نیروهای ناشی از زلزله های کوچک بدون وقفه بوده و در مقابلزلزله های شدید ضمن حفظ پایداری آن، خسارت و آسیب دیدگی به حداقل ممکن برسد. سد مورد مطالعه در این تحقیقسد بتنی دو قوسی کارون 4 می باشد که نیروهای وارد بر آن در حالت های مختلف بارگذاری به همراه اثرات اندرکنشی سد– مخزن و با در نظر گرفتن رفتار غیرخطی بتن و اثرات میرایی آن با روش المان محدود و به کمک نرم افزار عددیآباکوس مورد تحلیل قرار گرفته است. همچنین برای اعمال بارگذاری لرزه ای بر روی این سیستم، از شتاب نگاشت زلزلهمنجیل با مدت زمان تداوم 10 ثانیه و گام زمانی 0/02 ثانیه استفاده شده است. در بررسی های انجام شده در این تحقیق مشخص گردید که سد مذکور دارای عملکرد مناسبی در برابر بارگذاری های مختلف دارد به گونه ای که در برابر بارهایوارده سازه پاسخ مناسبی را نشان داده و پایداری خود را حفظ می نماید.کلیدواژه ها
سد دو قوسی، سد کارون 4، تحلیل دینامیکی، تحلیل استاتیکی، اندرکنش سد – مخزنمقالات مرتبط جدید
- سرویس نرم افزاری همبسته ساز دنباله های کشتی ها در مسیرهای دریایی
- استخراج حوزه های نوآوریهای دفاعی مبتنی بر فناوری بلاکچین
- هوش مصنوعی و تحلیل بصری در فضای جغرافیایی و سایبری: فرصت ها و چالش های پژوهشی
- تخمین مدار ماهواره ها مبتنی بر هوش مصنوعی
- شناسایی خودروهای نظامی بر روی تصاویر واقعی به کمک مدلهای یادگیری عمیق و انطباق دامنه
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.