رابطه شهرت حسابرس با هزینه نمایندگی، هزینه سهام عادی و سطح محافظه کاری سود شرکت ها

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: همایش ملی نقش مدیریت استراتژیک و سیستمهای اطلاعاتی حسابداری در اقتصاد مقاومتی
  • کد COI اختصاصی: SMAISRE01_040
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 408
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فرزین رضایی

دانشیار حسابداری، عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی قزوین، دانشکده مدیریت و حسابداری

ثریا ویسی حصار

کارشناس ارشد حسابداری، موسسه آموزش عالی کار، دانشکده مدیریت و حسابداری

راحبه مینایی

دانشجوی کارشناسی ارشد حسابداری، موسسه آموزش عالی کار، دانشکده مدیریت و حسابداری

چکیده

با توجه به ابعاد کیفیت حسابرسی، در پژوهش حاضر از بعد شهرت حسابرس به عنوان معیار کیفیت حسابرسیاستفاده شده و به بررسی رابطه شهرت حسابرس با هزینه نمایندگی، هزینه سهام عادی و محافظه کاری سود شرکت-های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران پرداخته شده است. برای تعیین شهرت از دو معیار سرانه کارکنان وسرانه شرکاء استفاده شده و بر این اساس موسسات حسابرسی به سه دسته شامل: حسابرسان مشهور و غیرمشهورعضو جامعه حسابداران رسمی ایران، سازمان حسابرسی و موسسه حسابرسی مفید راهبر تقسیم شدند. همچنینبرای تعیین سطح محافظه کاری سود شرکت ها از دو الگوی باسو (مبتنی بر دیدگاه بازار) و تغییرات سود عملیاتی(مبتنی بر دیدگاه مدیریتی) استفاده شده است. نتایج حاکی است که رابطه بین حسابرسان مشهور عضو جامعهحسابداران رسمی ایران، با هزینه نمایندگی و سطح محافظه کاری سود (اندازه گیری شده بر مبنای الگوی باسو)، بهترتیب منفی و مثبت و معنادار است. همچنین، بین حسابرسان مشهور عضو جامعه حسابداران رسمی ایران با سطحمحافظه کاری سود (اندازه گیری شده بر مبنای تغییرات سود عملیاتی) رابطه منفی و معنادار وجود دارد. از سویدیگر نتایج نشان می دهد، شرکتهایی که توسط سازمان حسابرسی و موسسه حسابرسی مفید راهبر حسابرسیمی شوند، هزینه سهام عادی و سطح محافظه کاری سود (اندازه گیری شده بر مبنای تغییرات سود عملیاتی) بیشتریرا تجربه خواهند کرد. همچنین نتایج نشان میدهد، رابطه بین حسابرسان غیرمشهور عضو جامعه حسابداران رسمیایران، با هزینه نمایندگی و هزینه سهام عادی، مثبت و معنادار است.

کلیدواژه ها

شهرت حسابرس، هزینه سهام عادی، هزینه نمایندگی، محافظه کاری سود

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.