جایگاه اخلاق در حسابداری و حسابرسی

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: همایش ملی نقش مدیریت استراتژیک و سیستمهای اطلاعاتی حسابداری در اقتصاد مقاومتی
  • کد COI اختصاصی: SMAISRE01_025
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 745
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

کیوان ولی پورهفتشاجی

کارشناس ارشد حسابداری مدیر مالی و مدرس دانشگاه پیام نور استان چهارمحال و بختیاری

محسن زمانی گندمانی

کارشناس ارشد حسابداری مدرس دانشگاه پیام نور استان چهارمحال و بختیاری

چکیده

حسابداری در دنیای پیشرفته اقتصادی امروز حرفه ای حیاتی است، زیرا سامانه اقتصادی جاری نمی تواند بدون آن وجود داشته باشد. برجستگیمتمایز کننده حرفه حسابداری پذیرش مسیولیت نسبت به عموم است. جامعه انتظارات فراوانی از اهل این حرفه داردو مردم به کیفیت پیچیدهارایه شده توسط حرفه حسابداری اعتماد دارند.اخلاق به عنوان یکی از مهم ترین موضوعات با اهمیت برای جلب اعتماد جامعه جهانی به توانایی حرفه حسابداری و حسابرسی مورد توجه می باشد.به دلیل نیاز افراد جامعه به یک مرجع قابل اعتماد که به دور از هرگونه تمایلات جانب دارانه ای بتواند صورت های مالی ارایه شده توسط شرکت هارا تایید نماید ضرورت توجه به اخلاق حسابداری برای حسابداران حرفه ای و کسانی که به خدمات حسابداری تکیه دارند اهمیت دارد و حرفه حسابداری بایداصول اخلاقی و قوانینی را تدوین نماید که اعضای آن را ملزم نماید تا به سطحی از خویشتن داری برسند که ماورای این الزامات قانونی و مقررات باشدو این اصول اخلاقی در آن ها نهادینه شود.در این پژوهش به روش کتابخانه ای و با بررسی پایگاه های الکترونیکی، آیین رفتار حرفه ای حسابداران و اصول بنیادی اخلاق حسابداری تبیین شدهو مهم ترین مسایل اخلاقی حسابداری در حال حاضر و راهکارهای حل آن ها و تجدید حیات حیثیت حرفه ای حسابداری ارایه می گردد.نتیجه اینکه آینده حرفه حسابداری و حسابرسی به رهبری اخلاقی توسط حسابداران حرفه ای و رهبران این حرفه بستگی دارد. لازم است تا آن ها باتبیین اهمیت معیارهای اخلاقی حسابداریو آموزش ضرورت درستکاری فردی بتوانند به نقش تاریخی خود در رشد عادلانه اقتصادی و موفقیت و رفاهملت ها ادامه دهند.

کلیدواژه ها

حسابرسی، حسابداری، اخلاق حرفه ای، رفتار حرفه ای

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.