بررسی اصول معماری و شهرسازی در باززندهسازی فضاهای گمشده شهری برای احیاء رودخانه گوهررود با توجه به پروژه پارک رودخانه میل

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: سومین کنگره بین المللی افق های جدید معماری و شهرسازی
  • کد COI اختصاصی: HIAP03_108
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 498
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

ساویز صهبا

کارشناس ارشد معماری، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد علوم و تحقیقات، گروه معماری، تهران، ایران

سیدیحیی اسلامی

مشاور امور بین الملل پردیس هنرهای زیبا، استادیار دانشکده معماری پردیس هنرهای زیبا، دانشگاه تهران، تهران، ایران

چکیده

امروزه معماری و شهرسازی در تمام دنیا یکی از اصلی ترین مولفه ها در جهت زنده سازی و احیای فضاهای مختلف محسوب می گردد و به کمک یکطرح معماری خوب، علمی و جذاب میتوان تاثیر زیادی در مخاطبان یک فضا ایجاد کرد و حضور این مخاطبان در فضا یکی از مهمترین مسایل دراحیای آن محسوب می گردد. در این مقاله در پی یافتن نقش هایی هستیم که معماری و شهرسازی می توانند در احیای رودخانه گمشده شهر رشت(گوهررود) پس از طی تمامی مراحل اولیه این روند، داشته باشند. زیرا اساسا طراحی معماری و شهرسازی یا همزمان با عملیات دیگر در باب احیاءو یا پس از تمامی مراحل در آخرین مرحله بکار گرفته خواهند شد و نقش بسیار مهمی نیز در بازگرداندن رودخانه ای چون رودخانه گوهررود رشتبه اذهان و کانون توجه مردم خواهند داشت. اما از سویی دیگر این طراحی حتما باید در چهارچوب اصول خاصی صورت گیرد تا بتواند حداکثرمیزان بازده را با خود به همراه داشته باشد. به این اصول که می توانند به معمار در حین طراحی نگاه بدهند و او را در مسیر درستی هدایت کنند،نیز در این مقاله پرداخته خواهد شد. در این تحقیق ابتدا به روش تحلیل محتوا، به مبانی نظری موجود در ارتباط با ویژگی های طراحی معماری درحاشیه رودخانه ها پرداخته شده است. سپس به روش تحقیق موردکاوی به تحلیل نمونه موردی موفقی پرداخته شده است و در آخر از تجمیع نتایجبدست به مواردی در پاسخ به مجهولات مقاله دست یافته شده است. در کل این مقاله تحقیقی کاربردی است. روش جمع آوری اطلاعات مطالعهکتابخانه ای و میدانی است.

کلیدواژه ها

معماری، شهرسازی، احیاء، رودخانه، گوهررود، فضای گمشده

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.