تغییرات رژیم طبیعی شوری رودخانه تحت تاثیر تغییر اقلیم
- سال انتشار: 1396
- محل انتشار: دومین کنفرانس ملی هیدرولوژی ایران
- کد COI اختصاصی: WRRC02_168
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 546
نویسندگان
دانش آموخته کارشناسی ارشد، دانشکده مهندسی عمران، دانشگاه علم و صنعت ایران
استادیار، دانشکده مهندسی عمران، دانشگاه علم و صنعت ایران
چکیده
یکی از مشکلات مرتبط با کیفیت منابع آب که در حوضه های آبریز متعددی در سرتاسر کشورمان مشهود است، شوری منابع آب می باشد. در این پژوهش یک ابزار تحلیلی برای مدلسازی شوری منابع آب در سطح حوضه آبریز رودخانه توسعه داده می شود. برای اینکار مدل هیدرولوژیکی SWAT، که نسخه اصلی آن قادر به مدلسازی شوری منابع آب نیست، به یک مدل بیلان نمک در یک محیط برنامه نویسی خارجی متصل میگردد. در نهایت برای واسنجی مدل برای حوضه آبریز رودخانه حله واقع در جنوب کشور، از روش برازش متوالی عدم قطعیت (SUFI2)استفاده می شود. نتایج حاکی از عملکرد مناسب مدل در شبیه سازی توامان کمیت و شوری منابع آب است. در نهایت با استفاده از مدل کالیبره شده و داده های اقلیمی شامل بارش و دما در دوره زمانی نزدیک (2046-2064) و دوره زمانی دور (2081-2099)، و به منظور پوشش حداکثری دامنه تغییرات، سه سناریو بدبینانه A2، خوش بینانهB1 و حد وسط (ادمه روند فعلی) A1B، برای مطالعات اثر تغییر اقلیم بر دبی جریان و غلظت کل جامدات محلول در ایستگاه شکستیان انتخاب شدند. نتایج مدل برای شبیه سازی دبی جریان و غلظت کل جامدات محلول نشان می دهد که پیک دبی جریان و غلظت کل جامدات محلول بین یک تا دو ماه برای حالات مختلف زودتر به وقوع می پیوندد. همچنین میانگین دبی جریان و غلظت کل جامدات محلول تحت سناریوهای مختلف افزایش یافته استکلیدواژه ها
فرسایش، مدل های برآورد (SDR)، نسبت تحویل رسوب (SDR)مقالات مرتبط جدید
- پایش تغییرات پهنه های آبی با استفاده از تصاویر ماهواره ای و تحلیل شاخص NDWI
- ارائه یک مدل برنامه ریزی خطی عدد صحیح مختلط جدید به جهت ترکیب واحدها برای راه اندازی یک نیروگاه برق آبی در مقیاس بزرگ
- خصوصی سازی مدیریت ریسک در حوزه آب و فاضلاب (مطالعه موردی: شرکت آب وفاضلاب تهران)
- بنچمارکینگ آب واحدهای مسکونی شهری، ضرورت و کاربردها
- شناسایی عوامل موثر بر تسهیل صادرات خدمات فنی و مهندسی مرتبط با صنعت آب
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.