شناسایی تفاوت سازمانی مدیریت اسلامی و مدیریت مکاتب غرب با رویکرد فرماندهی و کنترل

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: نهمین کنفرانس ملی فرماندهی و کنترل ایران
  • کد COI اختصاصی: CCCI09_025
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 748
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مصطفی اصلانی

دکتری مدیریت استراتژیک دانشگاه عای دفاع ملی

مجتبی اصلانی

دکتری مدیریت استراتژیک دانشگاه عای دفاع ملی

وحید نادری درشوری

کارشناس ارشد مدیریت فناوری اطلاعات، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد تهران شمال، باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان، تهران، ایران

چکیده

از دیر باز و از زمانی که آدمی پا به عرصه جهان نهاد و زندگی جمعی و گروهی را آغاز کرد، فکر سرپرستی و مدیریت در اذهان پرورش یافت، تا جایی که امروزه تحقق اهداف هر سازمانی وابسته به مدیریت آن سازمان و چگونگی اداره ی آن به وسیله ی افراد شایسته و مجرب می باشد. نوع نگاه مدیریت غربی نهایتا منجر به افزایش بهره وری است؛ اما از آنجا که در این نوع نگاه مدیریتی انسان و شخصیت انسان به عنوان محور اصلی مورد توجه قرار نگرفته، لذا از این بابت خسارت های جبران ناپذیری بر پیکره ی مدیریت جهان امروز وارد شده است. با توجه به رکن مهم فرماندهی در سامانه های فرماندهی و کنترل و لزوم توجه ویژه به نگرش فرماندهان بعنوان یکی از ارکان اصلی تشکیل فرهنگسازمانی، شناسایی تفاوت های مدیریت در اسلام و سایر مکاتب هدف اصلی تحقیق حاضر است. تحقیق حاضر ، از نظر هدف کاربردی و از نظر روش توصیفی تحلیلی می باشد - . جامعه مورد مطالعه در این تحقیق کارشناسان و اساتید حوزه مدیریت که به طور میانگین 320 نفر می باشند و بر اساس جدول کوکران تعداد 175 نفر با روش نمونه گیری تصادفی بعنوان جامعه نمونه انتخاب شده اند. نتیجه تحقیق حاضر به این نکته اشاره دارد که از تفاوت های 10 گانه اصلی تحقیق که در بعد سازمانی سازماندهی شده اند ، 5 تفاوت پیشنهادی حذف و 5 مورد تایید گردید که این 5 تفاوت شامل تفاوت در اصل سلسه مراتب، روش معرفت پذیری اجتماعی، نگرش سیستمی، مدیریت مشارکتی، کنترل و نظارت، اصل پاداش ، تنبیه و پوزش می باشد که با استفاده از روش ANP رتبه بندی گردیده است.

کلیدواژه ها

تفاوت، اسلام، مدیریت، مکاتب، غرب، فرماندهی، کنترل

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.