شبیه سازی وتحلیل عملکردرکوپراتور تشعشعی جریان مخالف به کمک نرم افزار ANSYS Fluent

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: نهمین همایش ملی مهندسی مکانیک
  • کد COI اختصاصی: NCOFME09_104
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 770
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهدی صالحی حسین آبادی

دانشجوی کارشناسی ارشددانشکده مهندسی مکانیک واحدخمینی شهر دانشگاه، آزاد اسلامی، خمینی شهر .اصفهان، ایران/

فرشاد رستگارفر

دانشجوی کارشناسی ارشددانشکده مهندسی مکانیک واحدخمینی شهر دانشگاه، آزاد اسلامی، خمینی شهر .اصفهان، ایران/

مجتبی هراتیان

مربی دانشکده مهندسی مکانیک واحدخمینی شهر دانشگاه، آزاد اسلامی، خمینی شهر .اصفهان، ایران/

چکیده

در بسیاری ازکوره های صنایعی نظیر فولاد، شیشه و فایبر گلاس، آلومینیوم، خروج گازهای احتراق بادمای بیش از700درجه سانتیگراد نزدیک به 40الی 70درصد گرمای حاصل از احتراق هدر رفته و باعث کاهش راندمان کارخانه سود اقتصادی کارخانه وافزایش آلودگی هوا میشود. قسمتی ازاین حرارت هدررفته در دمای بالا را با استفاده از رکوپراتور تشعشعی میتوان بازیافت کرد. رکوپراتور تشعشعی از دو لوله هم مرکز تشکیل شده است که از لوله داخلی گازهای داغ خروجی کوره و هوای سرد از فضای بین دو لوله عبور کرده و مبادله حرارت صورت میگیرد. در این مقاله شبیه سازی یک رکوپراتور تشعشعی جریان مخالف با استفاده از نرم افزار انسیس سی اف ایکس انجام شده و با مقایسه نتایج با مقاله های مشابه اعتبار سنجی مدل مورد بررسی قرار گرفت پس . از صحت سنجی نتایج شبیه سازی، اثر تغییرات دما گازهای احتراق ورودی به رکوپراتور بر دمای هوا و گازهای احتراق خروجی و ضریب کارآیی رکوپراتور مورد ارزیابی قرار . گرفت همچنین به کمک شبیه سازی صورت گرفته می توان عملکرد رکوپراتور های تشعشعی را در شرایط کاری مختلف کوره مورد بررسی قرار داده تا در صورت انحراف از شرایط طراحی، اقدام به رفع عیوب و بهبود عملکرد آنها شود.

کلیدواژه ها

رکوپراتور تشعشعی ، حرارتی بازیافت، شبیه سازی، نرم افزار فلوینت

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.