بررسی چالشها و راهکارهای امنیت اطلاعات در شبکه و انواع حملات در شبکههای رایانهای

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: دومین کنفرانس ملی تحقیقات کاربردی در مهندسی برق کامپیوتر و فناوری اطلاعات
  • کد COI اختصاصی: ECCONF02_023
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1107
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمد لقمانپورزرینی

واحد فنی و زیرساخت، اداره آمار و فناوری اطلاعات، دانشکده علوم پزشکی اسفراین، خراسان شمالی، ایران

علی داد

عضو هیات علمی، گروه مهندسی کامپیوتر، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد نکا، مازندران، ایران

عمار علیزاده

واحد فنی و زیرساخت، اداره آمار و فناوری اطلاعات، دانشکده علوم پزشکی اسفراین، خراسان شمالی، ایران

چکیده

یک شبکه کامپیوتری از اتصال دو و یا چندین کامپیوتر تشکیل می گردد . شبکه های کامپیوتری در ابعاد متفاوت و با اهداف گوناگون طراحی و پیاده سازی می گردند . شبکههای Area-Local دو ) WAN (Wide-Area Networks و ) LAN (Networksنمونه متداول در این زمینه می باشند. در شبکه های LAN ، کامپیوترهای موجود در یک ناحیه محدود جغرافیایی نظیر منزل و یا محیط کار به یکدیگر متصل می گردند . در شبکه های WAN ، با استفاده از خطوط تلفن و یا مخابراتی ، امواج رادیویی و سایر گزینه های موجود ، دستگاه های مورد نظر در یک شبکه به یکدیگر متصل می گردند. هدف از این مقاله بررسی چالشهای پیش روی شبکههای رایانهای و ارایه راهکارهای امنیت اطلاعات شبکهای با توجه به انواع حملات شبکههای رایانهای میباشد. برای بررسی مسایل مرتبط با امنیت دادهها و سیستم ها باید به طبقهبندی آنها پرداخت، این طبقهبندی را حول محورهای مسایل تکنیکی و غیر تکنیکی، سختافزار، نرمافزار، محیطهای تبادل اطلاعات، امنیت دادهها، نقش عوامل انسانی و نظایر آن میتوان انجام داد طبقهبندی و پرداختن به اجزای امنیت دادهها و سیستمها شناخت ما را از مقوله امنیت سیستمها بیشتر میکند. روشهای حفاظتی نیز به دو بخش حفاظت فیزیکی و غیرفیزیکی تقسیم میشود. حفاظتهای فیزیکی بیشتر به منظور جلوگیری از ورود و دسترسی غیر مجاز به محل استقرار و تاسیسات مرتبط با سیستمهای کامپیوتری است. حفاظتهای غیر فیزیکی شامل انواع روشها و تمهیدات پیشبینی شده در نرمافزارها به منظور تامین اهداف مختلف امنیتی سیستمها است.

کلیدواژه ها

امنیت اطلاعات، شبکه، رایانه، سخت .افزار ، نرم افزار

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.