بررسی روش های جبران خسارت در بیع بین المللی

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: اولین کنفرانس ملی پژوهش های نوین ایران و جهان در روانشناسی و علوم تربیتی، حقوق و علوم اجتماعی
  • کد COI اختصاصی: PESLSCONF01_038
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 2256
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مرضیه امامی

کارشناسی ارشد، حقوق تجاری اقتصادی بین الملل، مدرس دانشگاه پیام نور

چکیده

گسترش تجارت بین المللی به عنوان ضرورت توسعه کشورها نیازمند وجود نظام حقوقی کارآمد در حوزه قراردادهای تجاری است . نظامی که مورد قبول طرفین قرارداد بوده و ضمانت اجراهای متنوع و کارآمدی را برای حفظ حقوق طرفین، ارایه نماید . دو سند مهم و موثر در این زمینه، اصول قراردادهای تجاری بین المللی وکنوانسیون قراردادهای بیع بین المللی کالا است .مهم ترین مسایل در مورد بیع بین المللی نحوه جبران خسارت آنها است. برهمین اساس هدف از این مقاله بررسی روش های جبران خسارت در بیع بین المللی است. این مقاله ازنوع توصیفی بوده و اطلاعات آن به صورت کتابخانه ای گردآوری شده است. نتایج مقاله نشان داد که برای خساراتناشی از نقض تعهدات قراردادی، حقوق ایران با اصول قراردادهای تجاری بین المللی و کنوانسیون قراردادهای بیع بین المللی کالا، هم نظر است اما در اینکه چه مواردی به عنوان خسارت ناشی از نقض تعهد، قابل مطالبه بودهاصول قراردادهای تجاری بین المللی به صراحت نظریه دریافت خسارت کامل را پذیرفته است و آن را شامل خسارتهای وارده و نیز خسارت های ناشی از محروم شدن از منافع متعارف و مورد انتظار می داند.همچنین نشانداد که پرداخت خسارت به عنوان یک روش مستقل در کنار سایر روش های جبران خسارت پیش بینی شده است. هدف کلی از پیش بینی این مقررات حفظ حقوق فروشنده کالا است.

کلیدواژه ها

خسارت، بیع بین المللی ، قراردادهای تجاری

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.