ارزیابی عملکرد سازه های بتنی نامنظم در پلان تحت اثر مولفه های همزمان لرزه ای بر اساس تحلیل غیرخطی

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: سومین همایش بین المللی مهندسی سازه
  • کد COI اختصاصی: ISSEE03_055
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 526
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

یحیی رحیمی

مربی، گروه مهندسی عمران، واحد بوشهر، دانشگاه آزاد اسلامی، بوشهر، ایران

محسن محکم خواه

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی عمران، گروه مهندسی عمران، واحد بوشهر، دانشگاه آزاد اسلامی، بوشهر، ایران

سیدعلیرضا کازرونیان

مربی، گروه مهندسی عمران، واحد بوشهر، دانشگاه آزاد اسلامی، بوشهر، ایران

چکیده

استفاده از روشهای استاتیکی غیرخطی (NSP) در ساختمانهای واقعی نامنظم در پلان توسط تعداد کمی از مولفین مطالعه شده است. این حقیقت باعث شده است کاربرد آنها در ارزیابی سازههای موجود، که بیشتر آنها در پلان نامنظم هستند با محدودیت کاربرد مواجه شود. در این پژوهش کارایی روشهای رایج پوشآور برای ارزیابی لرزهای پاسخ سازههای بتنی سه بعدی نامنظم در پلان ارایه شده است. نوآوریاین تحقیق، در برداشتن دقیقترین جنبههای روشهای مرسوم NSP برای فایق آمدن بر مشکلاتی است که در روشهای تحلیل پوشآور باقی مانده است. دقت روشها در ساختمانهای سه بعدی واقعی نامنظم در پلان، آزمایش شده است. نتایج بدست آمده با روشهای پوشآورمعمولی، روش پوشآور بهنگامشونده مودال و روش پوشآور بهنگامشونده طیفی در مورد مقادیر مختلف نامنظمی در پلان ساختمانهای اسکلت بتنی با ارتفاع کم تا متوسط با روش تاریخچهی زمانی غیرخطی به عنوان دقیقترین روش تحلیل موجود در پیش بینی پاسخ کلیسازه و پاسخ محلی مقایسه شده است. این مقایسه شامل جابهجایی طبقات، دریفت درون طبقهای و مقادیر شاخص نیرویی میباشد. شدتهای لرزهای مختلفی آزمایش شده است تا کارایی روش در گامهای مختلف رفتار غیرخطی سازهای ارزیابی شود. نتایج نشان میدهدکه با افزایش پیچش و ارتفاع، پاسخهای تحلیل استاتیکی غیرخطی بهنگام شوندهی نیرویی مودال (MMPA) به پاسخ های تحلیل تاریخچه زمانی غیرخطی نزدیک میشود. این روش با پوشش دادن به ضعفهای ذاتی روش پوشآور سنتی و با انجام تحقیقات بیشتر میتواند به عنوان روشی دقیق برای تحلیل سازههای نامنظم بکار رود

کلیدواژه ها

تحلیل استاتیکی غیرخطی، سازههای بتنی نامنظم در پلان، حوزه دور از گسل، تغییر مکان هدف

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.