توسعه منحنیهای شکنندگی در قاب فولادی با مهاربند هم محور ضربدری در اثر زلزله های نزدیک گسل پالس گونه

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: سومین همایش بین المللی مهندسی سازه
  • کد COI اختصاصی: ISSEE03_038
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 539
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

نوید سیاه پلو

استادیار، موسسه آموزش عالی جهاد دانشگاهی خوزستان، خوزستان، ایران

مسعود کیانی قلعه تل

کارشناس ارشد مهندسی سازه، گروه مهندسی عمران، واحد دزفول، دانشگاه آزاد اسلامی، دزفول، ایران

چکیده

بکارگیری منحنیهای شکست در طراحی بر اساس عملکرد با رویکرد احتمالاتی از اهمیت ویژهای برخوردار است. این در حالی است که تولید منحنیهای شکست برای زلزلههای نزدیک گسل پالس گونه در سازههای مهاربندیشده فولادی کمتر مورد توجه محققان بوده است. بنابراین هدف اصلی این مقاله تولید و توسعه این منحنیها برای مجموعهای از قابهای دو بعدی مجهز به مهاربند هممحور ضربدری دراثر زلزلههای نزدیک گسل پالس گونه است. بهمنظور محاسبه احتمال خسارت وارد بر مدلها در ترازهای مختلف زمینلرزه، منحنیهای شکنندگی برای ساختمانهای 4 ، 6 و 8 طبقه که دارای 3 و 5 دهانه میباشند، به کمک نرمافزار Seismostruct تولید شدهاند. در تولیدمنحنیهای شکست، 14 تراز بیشینه شتاب زمین ) PGA ( و 10 زلزله نزدیک گسل دارای اثرات جهت پذیری پیشرونده انتخاب و بکمک توابع آماری - احتمالاتی و بهرهگیری از دو شاخص شکست تغییر مکان بین طبقهای و تغییر شکل محوری خمیری منحنیهای موردنظرترسیم گردید. در محدوده فرضیات این تحقیق، نتایج نشان میدهد که بین منحنی شکست سطح عملکرد IO با LS و CP اختلاف قابلتوجهی وجود دارد. بعلاوه احتمال شکست برای یک PGA معین در هر سه سطح عملکردی برای شاخص تغییر شکل محوری خمیریکمتر از تغییر مکان بین طبقهای است. بنابراین میتوان گفت برخلاف مطالعات قبل، در اثر زلزلههای نزدیک گسل پالس گونه، تغییر مکان بین طبقهای نسبت به شاخص تغییر شکل خمیری مهاربند برای تولید محنیهای شکنندگی معیار دقیقتری است.

کلیدواژه ها

زلزلههای نزدیک گسل، منحنی شکنندگی، سطوح عملکرد، تغییر شکل محوری خمیری، تغییر مکان بین طبقهای

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.