اهمیت تاریخ طبری در تاریخ نگاری دوران ساسانیان و اسلام

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: دومین کنفرانس بین المللی مطالعات اجتماعی فرهنگی و پژوهش دینی
  • کد COI اختصاصی: GHADIRCONF02_261
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 4304
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علی رضا صفرزاده

دانشجوی کارشناسی ارشد ایران شناسی دانشگاه گیلان

چکیده

مورخان و محققان بسیاری د رتایید یا رد اعتبار تاریخ طبری در باب شیوه تاریخ نگاری و گردآوری اخبار و روایات توسط او نظر داده اند. هدف این نوشتار محک زدن دلایل و مستندات آنان و ضرورت پرداختن به پایه علمی و منطقی استدلال انان است، و اینکه اهمیت و اعتبار بخش های مختلف تاریخ طبری در چیست. این مطالعه به روش تاریخ و شیوه توصیفی - تحلیلی انجام پذیرفته و گردآوری اطلاعات آن کتابخانه ای است در این نوشتار ابتدا به مولف اثر او و بخش های آن پرداخته شده و سپس نظرات منتقدان مطرح شده است یافته ها نشان می دهد که علی رغم انتقادهایی که از این تاریخ صورت گرفته است، فصول مربوط به ساسانیان و اسلام دارای اعتباری تاریخی است و کماکان جزو منابع مهم و قابل اتکا ان دوران شمرده می شود بخش پیش از اسلام آن نیز به دلیل حفظ برخی اساطیر و افسانه ها حایز اهمیت است.

کلیدواژه ها

تاریخ طبری، طبری، تاریخ ساسانیان، تاریخ اسلام

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.