سیر پیدایش اسراییلیات در تفسیر قرآن

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: دومین کنفرانس بین المللی مطالعات اجتماعی فرهنگی و پژوهش دینی
  • کد COI اختصاصی: GHADIRCONF02_243
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1094
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

احمد فغانی

استادیار دانشکده ی الهیات و معارف اسلامی دانشگا حکیم سبزواری

الهه باغانی

دانشجوی مقطع کارشناسی دانشکده ی الهیات و معارف اسلامی دانشگاه حکیم سبزواری

چکیده

در حال حاضر نزدیک به چهارده قرن از دعوت قران به تحدی می گذرد. دعوت به آوردن یک سوره همانند قرآن ولی تاکنون هیچ کس نتوانسته است به این دعوت، پاسخی در خور بدهد. چرا که قرآن، یک منبع و حیانی است که از سوی پرودرگار جهانیان بر قلب تابناک پیامبر اکرم (ص) نازل گردیده و مشخص است که چنین کتابی، عاری از هرگونه خطا و لغزش بوده و هیچ احدی قادریه آوردن حتی یک سوره ی کوچک مانند آن نباشد با این حال، اگرچه ظاهر آیات قرآن، به این طریق از هرگونه دخل و تصرفی به دور مانده ولی، گویا باطن آن، که همان تفاسیر و تاویل ها می باشد، قادر به حفظ خود، از تحریفات نبوده و در معرض خرافات و داستان سرایی های مخالفان قرار گرفته است آنان تلاش کرده اند تا به هر طریق ممکن، به تفاسیر آیات، نفوذ کرده و داستان هایی را بدان اضافه نمایند که فاقد هرگونه منبع معتبر بوده و فقط، ساخته و پرداخته ی اذهان می باشد و بیشتر ریشه در تورات و انجیل دارد از این داستان ها، باعنوان اسراییلیات در تفاسیر یاد شده است ما در این پژوهش سعی بر آن داریم تا در زمینه ی اسراییلیات و مباحث پیرامون آن به کاوش پرداخته و ساحت مقدس تفاسیر قرآن را، از این خرافه گویی ها زدوده و مانع از راهیافت این داستان ها، به عرصه ی تفاسیر قران کریم گردیم. امید است که با عنایات خدای متعال به مقصود خود در این زمینه نایل آییم.

کلیدواژه ها

اسراییلیات، روایات، قران، یهود، نصاری

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.