نقش بینش توحیدی در کسب فضیلت توکل
- سال انتشار: 1396
- محل انتشار: دومین کنفرانس بین المللی مطالعات اجتماعی فرهنگی و پژوهش دینی
- کد COI اختصاصی: GHADIRCONF02_080
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1877
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه علوم و معارف قرآن کریم قم
استادیار وعضو هییت علمی دانشگاه علوم و معارف قرآن کریم
چکیده
بخش زیادی از آموزه های قرآن به حوزهی بینش یعنی؛ معرفت، تفکر و شناخت اختصاص دارد. بینش قرآن بینش توحیدی است؛ یعنی همهی امور جهان آفرینش را در ارتباط با خدا می بیند و انسان را در همه ی جهات زندگی به سوی توحید و شناخت و معرفت و ایمان به خدا سوق می دهد. مباحث اخلاقی از جمله مباحثی است که در قرآن در رابطه با معرفت و بینش توحیدی مطرح شده است. از سهوی دیگر در مسایل اخلاقی به مسیله ی معرفت و بینش کمتر توجه و پرداخته شده است، به طوری که بسیاری از رذایل اخلاقی ریشه در بینش و معرفت و اعتقاد ناصحیح انسان از خداوند متعال دارد. یکی از فضایل اخلاقی که انسان در رابطه خود با خدا کسب می کند فضلیت توکل است. رکن اساسی در مسیله ی توکل، اعتماد به خداوند متعال است که از طریق شناخت او حاصل می شود و مشکل اساسی همه ی افراد در نداشتن توکل قوی در زنگی ناشی از عدم بینش و شناخت صحیح از صفات و افعال الهی است در نوشته حاضر سعی بر آن شده تا چگونگی تاثیر بینش توحیدی در کسب فضیلت توکل بیان شود. به گونه ای که ابتدا صفات و افعال الهی که شناخت آنها در کسب فضیلت توکل نقش اساسی دارند به خوبی تشریح شده و سپس به تاثیر این شناخت در کسب فضیلت توکل پرداخته می شود. نتیجه حاصل آن که هر چه شناخت از خدا و صفات و افعال الهیبیشتر باشد اعتماد او به خدا بیشتر شده و توکل او قوی تر می شود و می تواند از ثمرات توکل بیشتر بهره مند شود.کلیدواژه ها
بینش، معرفت، توحید. بینش توحیدی، توکل، صفات الهی، افعال الهیمقالات مرتبط جدید
- تفاوت رویکرد اسلام و نظریه پردازان پست مدرن به مفهوم حقیقت دینی
- نظام انسان شناسی در اندیشه آیت الله مصباح یزدی (ره)
- تحلیل تطبیقی تصرف عدوانی و خلع ید در چارچوب آیین دادرسی ایران
- پژوهشی تدبری در کاربرد اسم جلاله«الله » در قرآن کریم با رویکردی درونقرآنی
- زیست مادرانگی در کشاکش نقشهای چندگانه: بازخوانی نقش مادر شاغل در پرتو آموزههای رضوی و روانشناسی معاصر
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.