پیاده سازی دولت الکترونیک در استان خراسان شمالی

  • سال انتشار: 1384
  • محل انتشار: سومین کنفرانس بین المللی مدیریت
  • کد COI اختصاصی: IRIMC03_118
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1213
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمد باقر رستمی

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی صنایع (مدیریت سیستم و بهره وری ) دانشگاه ت

علی رجب زاده

عضو هیات علمی دانشگاه تربیت مدرس

چکیده

در شروع هزاره سوم، فناوری اطلاعات به عنوان عمده ترین محور تحول و توسعه در جهان منظور شده و دستاوردهای ناشی از آن نیز به گونه ای با زندگی مردم عجین گردیده است که روی گردانی و بی توجهی به آن ، اختلالی عظیم را در جامعه بوجود می آورد . در این راستا وجود برنامه های راهبردی توسعه فناوری اطلاعات به منظور شناسایی ، انتقال، جذب ، بومی سازی و همگامی و هم راستایی با جهان دانش در هر منطقه و استان هر کشوری می تواند زمینه حضور تدریجی ، منطقی ، علمی ، اقتصادی ، اجتماعی ، فرهنگی و سیاسی این پدیده ارزشمند را فراهم نماید که در حال حاضر معیار سنجش آمادگی استفاده از فناوری اطلاعات و ارتباطات در جهت ارائه اطلاعات و خدمات به شهروندان ، بخش های اقتصادی ، کارمندان دولت و سایر قسمت های دولتی و تحت عنوان دولت الکترونیک در هر منطقه می باشد . دولت الکترونیک مزایای مهمی برای شهروندان ، مشاغل و دولت ها در سرتاسر جهان بوجود آورده است ، اگرچه این فناوری هنوز دوره نوجوانی خود را طی می کند ولی قابلیت های انعطاف پذیر اینترنت شامل پتانسیل بالای آن برای کاستن فوق العاده هزینه ها ، افزایش سود ، گسترش موارد قابل دسترس و از بین بردن فاصله ها است . دولت الکترونیک در حقیقت روش کلیدی برای دستیابی به بسیاری از اهداف مذکور است و دولت الکترونیک چیزی نیست جز سرعت دادن و کیفیت بخشیدن به خدمات رسانی مردم و کسب و کارهای کشور جهت ارتقا سطح تحرک اقتصادی و رفاه اجتماعی . ما در این مقاله به تعریف دولت الکترونیک ، هدف از پیاده سازی دولت الکترونیک را با توجه به کارکرد های مختلفش بیان کرده ایم . در ادامه با ذکر مزایای دولت الکترونیک ، به ارزیابی میزان آمادگی و وجوه مختلف اجرای دولت الکترونیک در استان خراسان شمالی می پردازیم و در نهایت مراحل طراحی و پیاده سازی دولت الکترونیک در استان خراسان شمالی را ارائه خواهیم کرد .

کلیدواژه ها

دولت الکترونیک 1 ، فناوری اطلاعات و ارتباطات 2 ، شهر الکترونیک 3، آمادگی برای دولت الکترونیک ، شکاف دیجیتالی ، جامعه دانایی محور

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.