داوری از منظر حقوق بین الملل اسلام و حقوق بین الملل

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: کنفرانس ملی پژوهش های نوین در مدیریت، اقتصاد و علوم انسانی
  • کد COI اختصاصی: KAUHEM01_660
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 637
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مجتبی انصاریان

استاد دانشگاه آزاد اسلامی، واحد دماوند و عضو هییت علمی دانشگاه پیام نور قزوین

بهمن قربان نژاد زیناب

دانشجوی کارشناسی ارشد حقوق بین الملل دانشگاه آزاد اسلامی، واحد دماوند

چکیده

انسانها از ابتدای زندگی در زمان های مختلف زندگی دچار خصومت و درگیری میان خود می شوند. برای ایجاد شرایط زندگی مساعد در اجتماع انسان ها، باید قوانینی باشد که از بروز خصومت و درگیری جلوگیری نماید. با گسترش ارتباطات و مراودات، اختلافات در سطح بین المللی بروز پیدا می کند. با این حال برای حل خصومت و اختلاف باید تدابیری فرامرزی را اندیشید. یکی از این تدابیر را می توان ایجاد دادگاه های داوری (چه در سطح بین المللی و چه در سطح داخلی) عنوان کرد. گسترش جوامع بشری و تعاملات انسانها و سرخوردگی جوامع از توسل به جنگ برای حل اختلافات فی مابین، با این حال در معاهدات بین المللی و قوانین دستگاه های رفع اختلاف به اصولی استناد شده است که قرن ها پیش در دین اسلام مورد پذیرش واقع گردیده اند. آنچه که در عصر حاضر مشاهده می کنیم آنست که مجامع حل اختلاف بین المللی بهتر و دقیق تر توانسته اند به حل اختلافات میان کشورهای اسلامی و غیراسلامی بپردازد. در این پژوهش به بررسی داوری که از ارکان مهم حل اختلاف است می پردازیم.

کلیدواژه ها

داوری، حقوق بین الملل اسلام، حقوق بین الملل

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.