آیین رسیدگی به اختلافات مالیاتی

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: کنفرانس ملی پژوهش های نوین در مدیریت، اقتصاد و علوم انسانی
  • کد COI اختصاصی: KAUHEM01_605
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 574
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فاطمه عوضی نژاد

کارشناس ارشد حقوق عمومی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد شیراز، شیراز، ایران

محمد امامی

استاد راهنما- رشته حقوق عمومی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد شیراز، شیراز، ایران

کوروش استوارسنگری

استاد مشاور- رشته حقوق عمومی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد شیراز، شیراز، ایران

چکیده

در سال های اخیر نظام مالیاتی کشورها به طور چشمگیری دچار تحول شده است. نظام مالیاتی کشور در چند سال اخیر با اصلاح قانون مالیات های مستقیم شاهد تغییرات وسیعی بوده است که می توان از آن به عنوان انقلاب مالیاتی در کشور نام برد. یکی از این تغییرات، در سازمان تشخیص ووصول مالیات و ایجاد سازمان امور مالیاتی کشور به منظور تمرکز کلیه امور مالیاتی در یک تشکیلات واحد و اجرای هرچه بهتر مقررات و برنامه های مالیاتی کشور بوده است. یکی از بحث های مهم در خصوص مسایل مالیاتی، مسیله حل و فصل اختلافاتی است که در این خصوص میان مودی و ماموران مالیاتی یا مراجع دیگر به وجود می آید. در بحث حل و فصل ابعاد مختلف موضوع می تواند مورد بحث قرار گیرد. در این نوشتار تلاش شد تا ضمن بررسی کلیاتی در مورد مراجع رسیدگی کننده به این اختلافات، آیین رسیدگی ناظر بر این حل و فصل را مورد بحث قرار دهیم. بنابراین، ملاحظه می شود که اختلافات مالیاتی از ویژگی های خاصی برخوردارند که آنها را از اختلافات معمولی متمایز می سازد. از همین رو، هم لازم است تا مراجع خاص و آیین دادرسی خاصی نیز داشته باشند. آشنایی با این مسیله، مستلزم بررسی سابقه تاریخی موضوع در نظام حقوقی ایران است. پس از انقلاب اسلامی نیز اختلافات مالیاتی در دو مراجع اداری و قضایی رسیدگی می شود. نظر به وضعیت موجود نظام دادرسی در ا یران و همچنین اهمیت و کارکرد خاص این نظام، لازم است تا در نظام مالیاتی به منظور حل و فصل اختلافات مالیاتی دادگاه مالیاتی تشکیل شود. چنین دادگاهی می تواند به طور مستقل و بی طرفانه به اختلافات میان مودی و اداره یا سازمان مالیاتی رسیدگی نماید و از حقوق افراد حمایت کند.

کلیدواژه ها

نظام مالیاتی، اصلاح قانون مالیات، آیین رسیدگی، نظام حقوقی، مراجع اداری وقضایی، دادگاه مالیاتی، سازمان مالیاتی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.