نظارت الکترونیکی بر مجرمین حرفه ای و سابقه دار مطالعه تطبیقی ایران و فرانسه

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: کنفرانس ملی پژوهش های نوین در مدیریت، اقتصاد و علوم انسانی
  • کد COI اختصاصی: KAUHEM01_195
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 870
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمد حسین زاده

محمدعلی رضایی شریف

حسین حنفی

چکیده

استفاده از سامانه های الکترونیکی به منظور یافتن جایگزینی برای مجازات حبس به عنوان پاسخ پسینیبه پدیده مجرمانه را باید از یک سو زدودن و کاهش آثار زیانبار اجتماعی، اقتصادی، اخلاقی و روانیاستفاده گسترده از مجازات حبس دانست و از سوی دیگر فراهم ساختن زمینه تحقق اهداف و فلسفهمجازات بزهکاران یعنی اصلاح و بازپروری مجرمان و در نتیجه کاهش و کنترل بزهکاری تحلیل و تفسیرکرد. هدف اصلی مقاله حاضر بررسی مزایا و معایب نظارت الکترونیکی، قابلیت اجرایی، اصلاح و بازپروریسامانه های نظارت الکترونیکی در نظام حقوقی ایران و فرانسه می باشد. موضوع نظارت الکترونیکیمجرمین حرفه ای و سابقه دار از جهات گوناگونی از جمله مفهومی به دلیل عدم تقسیم بندی مشخص بامفاهیم مشابه آن؛ به دلیل عدم وجود معیار یا مصادیق قانون جرم و مجرمین حرفه ای و سابقه دار وهمچنین از لحاظ قانونی و اجرایی با کاستی ها و مشکلات زیادی مواجه است. از این رو در مقاله سعیبرآن است تا با بررسی نظارت الکترونیکی در حقوق ایران و تطبیق آن با قانون فرانسه نقاط قوت و ضعفبرای اجرای نظارت الکترونیکی شخص گردد.

کلیدواژه ها

ابزار و تجهیزات الکترونیکی، نظارت الکترونیکی، تدابیر نظارتی، تعلیق مراقبتی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.