بررسی تاثیر رادیو نوکلیید TC-99m در درمان تومورهای سرطانی

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: کنفرانس ملی پژوهش های نوین در برق، کامپیوتر و مهندسی پزشکی
  • کد COI اختصاصی: KAUCEE01_096
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1189
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حدیث علیزاده

کارشناسی ارشد، دانشگاه ارومیه، دانشکده علوم، گروه فیزیک

سید پژمان شیرمردی

استادیار، سازمان انرژی اتمی، پژوهشگاه علوم و فنون هستهای، گروه کاربرد پرتوها

رسول خدابخش

استاد، دانشگاه ارومیه، دانشکده علوم، گروه فیزیک

چکیده

در این مطالعه دوز جذب شده موثر ارگان های مختلف بدن انسان پس از تزریق داخل وریدی رادیودارو پرتکنتات تکنسیوم (فرمول در متن اصلی مقاله) به موش های سالم و توموری با استفاده از داده های توزیع بیولوژیکی زیستی محاسبه شد. مواد و روش ها: پرتکنتات تکنسیوم از ژنراتور (فرمول در متن اصلی مقاله) دوشیده شد و موش ها در فواصل زمانی دقیق 0/5، 1، 4، 24 ساعت پس از تزریق کشته شدند و درصد دوز تزریقی در هر گرم از هر عضو با شمارش مستقیم از داده های موش اندازه گیری شد. و از فرمالیزاسیون دوز تابش داخلی پزشکی به منظور مقایسه و برونیابی از موش به انسان استفاده شد و دوز تابش داخلی برای اعضای مختلف انسان محاسبه شد. یافته ها: بر اساس توزیع اطلاعات در موش سالم به ترتیب پس از تزریق 1MBq و 185MBq رادیودارو پرتکنتات تکنسیوم، دوز جذب شده متوسط در کل بدن 4.2E-06 و 7.8E-04 گری است و بالاترین دوز جذب شده موثر در معده 0.6E-05 و 1.1E-03 سیورت است و در موش توموری دوز جذب شده متوسط در کل بدن 2.7E-06 و 5.1E-04 گری است و بالاترین دوز جذب شده موثر در معده 0.4E-05 و 0.7E-3 سیورت است. نتیجه گیری: توزیع بیولوژیکی رادیو دارو (فرمول در متن اصلی مقاله) در موش سالم نشان داد که بیشترین جذب در معده، آدرنال، دیواره قلب و تیرویید و کمترین جذب در مغز بود. و در موش توموری نشان داد که بیشترین جذب در معده و دیواره قلب و کمترین جذب در مغز بود

کلیدواژه ها

توزیع بیولوژیکی، رادیودارو (فرمول در متن اصلی مقاله)، دوز جذب شده متوسط، دوز جذب شده موثر

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.