افزایش طول عمرشبکه ی حسگر بیسیم با استفاده از تکنیک های فرا ابتکاری

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: سومین کنفرانس ملی رویکردهای نوین در مهندسی کامپیوتر و برق
  • کد COI اختصاصی: BPJ03_206
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 539
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهران ابدالی

عضو هییت علمی گروه کامپیوتر، واحد بافت، دانشگاه آزاد اسلامی، بافت، ایران

چکیده

در سال های اخیر توسعه سریع فناوری ارتباطات بی سیم و دستگاه های حسگر کوچک و کم هزینه توسعه شبکه های حسگر بی سیم را تسریع می بخشند. شبکه های حسگر بی سیم در کاربردهای زیادی مثل زلزله و پیش بینی آب وهوا، نظارت و ردیابی هدف، کشاورزی، نظارت بر رفتار دشمن و موقعیت جغرافیایی، نظارت بر آتش سوزی جنگل ها و ... استفاده می شود. حسگرها دارای محدودیت های قابل توجهی هم هستند. یکی از مهم ترین این محدودیت ها ظرفیت پایین باتری این حسگرها است که با وجود این محدودیت، استفاده کارآمد از انرژی این حسگرها بسیار ضروری می باشد. با توجه به تاثیر روند ارتباطی بین عناصر موجود در شبکه بر روی انرژی مصرفی در این شبکه ها، مسیریابی یکی از مهمترین مباحث تحقیقاتی در شبکه های حسگر بی سیم می باشد که در سال های اخیر توجهات زیادی را به خود جلب نموده است. این مقاله با ترکیب پروتکل LEACH و اصل بهینه سازی کلونی مورچه همراه با توزیع انرژی یک الگوریتم مسیریابی شبکه حسگر بی سیم معرفی می نماید. در این روش سر خوشه داده را از طریق مسیرهای چندکاناله به sink ارسال می کند. بنابراین، در الگوریتم جدید مصرف انرژی سر خوشه کاهش می یابد. علاوه بر این روش معرفی شده از تکنیکی آماری برای پیش بینی انرژی گره ها برای جلوگیری از ترافیک بیش ازاندازه مسیر استفاده می کند. در این روش پیشنهادی برای انتخاب گره بعدی از میان گره های موجود در شبکه حسگر بی سیم، فاکتور انرژی باقیمانده گره ها را نیز در انتخاب خود در نظر می گیرد و گره ای که انرژی باقیمانده بیشتری دارد دارای شانس و احتمال بیشتری برای انتخاب شدن بهبه عنوان گام بعدی خواهد داشت. نتایج بیانگر کیفیت مناسب روش پیشنهادی در مقایسه با سایر مطالعات پیشین می باشد.

کلیدواژه ها

الگوریتم بهینه سازی کلونی مورچگان، پروتکل - LEACH ، شبکه حس گر بی سیم، کاهش مصرف انرژی، مسیریابی بهینه

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.